Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Aegean σε Ενωση Καταναλωτών: 16% πιο φθηνά τα εισιτήρια

Απάντηση Aegean σε Ενωση Καταναλωτών: 16% πιο φθηνά τα εισιτήρια

8

Μετά από δημοσιεύματα στο Χιακό Τύπο για μη τήρηση των συμφωνηθέντων από την Aegean όσο αφορά την τιμολογιακή πολιτική, η Ένωση Καταναλωτών Χίου απευθύνθηκε στην εταιρεία, η οποία και στη σχετική απάντηση αναφέρει ότι έκανε πράξη τη μείωση των εισιτηρίων.

Όσο αφορά τις χρεώσεις των αποσκευών, η Ένωση Καταναλωτών ζητά από τους πολίτες να ζητούν από τα πρακτορεία σχετική ενημέρωση.

Αναλυτικά το ερώτημα της Ενωσης Καταναλωτών και η απάντηση από την Aegean.

  Καλησπέρα σας 

επικοινωνώ μαζί σας  μετά από δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας  ΠΟΛΙΤΗΣ με θέμα τα αεροπορικά εισιτήρια και τα αρνητικά σχόλια, ότι δεν τηρείτε τις υποσχέσεις σας και τα εισιτήρια έχουν ακριβύνει   τα δε φτηνά εισιτήρια  GoLight δεν είναι καθόλου φτηνά όπως είχατε ανακοινώσει στην επίσκεψή σας στη Χίο.

Θα θέλαμε την δική σας άποψη επί του θέματος.

Ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Κορακάκη Ξένια 

Πρόεδρος ΕΝ.ΚΑ ΧΙΟΥ

 

 Αξιότιμη κ. Κορακάκη,

 Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επικοινωνία σας. Θα ήθελα επίσης να γνωρίζετε ότι μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η παραγωγική ανταλλαγή απόψεων μαζί σας και λαμβάνουμε πάντα πολύ σοβαρά υπʼ όψιν μας τους προβληματισμούς σας

Απαντώντας στο περιεχόμενο της επιστολής σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη από τον Νοέμβριο, ουσιαστικά από τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του ενοποιημένου πλέον σχήματος Aegean- Olympic, ο κοινός  σχεδιασμός του προγράμματος πτήσεων βελτίωσε τις επιλογές του επιβατικού κοινού, ενώ παράλληλα η επιθετική τιμολογιακή πολιτική που εκφράστηκε μέσα από τη διάθεση μεγάλου αριθμού χαμηλών ναύλων, ιδιαίτερα στους νησιωτικούς προορισμούς, συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση της κίνησης. 

Πιο συγκεκριμένα, μετά από 4 χρόνια συνεχούς κάμψης, η συνολική επιβατική κίνηση εσωτερικού σημείωσε για πρώτη φορά αύξηση στην αθροιστική κίνηση των δύο εταιρειών, η οποία παρά την συνεχιζόμενη δυσχερή οικονομική κατάσταση, σημείωσε τους τελευταίους τρεις μήνες (Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο) αύξηση +20%.

 

Στο αποτέλεσμα αυτό, όπως σημειώνεται και παραπάνω, συνέβαλλε η επιθετική τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόσαμε η οποία οδήγησε σε πτώση του μέσου ναύλου μας στο εσωτερικό. Ειδικότερα για την Χίο, ο μέσος ναύλος μας σημείωσε πτώση -16% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ενώ σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2013 (λίγο πριν ολοκληρωθεί η εξαγορά της OA) η μείωση ξεπέρασε το 20%.

 Όλα τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάναμε πράξη αυτά που συζητήσαμε κατά την πρόσφατη συνάντηση μας στην Χίο και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την πολιτική μας.

 Συμπληρωματικά και για την πληρέστερη ενημέρωση σας για την νέα τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζουμε και στην Χίο από τις αρχές Φεβρουαρίου, θα σας προσκαλέσουμε στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία μας προκειμένου να σας παρουσιάσουμε με λεπτομέρειες στοιχεία της πολιτικής μας.

 Θα αναμένω την επικοινωνία σας για να κανονίσουμε την ημερομηνία της συνάντησης μας.  

 Με εκτίμηση,

Στέφανος Σαδόπουλος