Αρχική Νέα Τοπικά Αγλαϊα Κυρίτση: μάχη για να σταματήσει ο αφανισμός των μαστιχοπαραγωγών

Αγλαϊα Κυρίτση: μάχη για να σταματήσει ο αφανισμός των μαστιχοπαραγωγών

12

Ο αφανισμός των μαστιχοπαραγών


 
Η ασκούμενη σήμερα μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση και τους δανειστές της (ΔΝΤ-ΕΕ) έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή των μαστιχοπαραγωγών σαν συνέχεια της πυρκαγιάς του 2012.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης  και των τοποτηρητών της στο νησί και στην Περιφέρεια για αποζημιώσεις και αποκατάσταση του καταστραφέντος φυτικού κεφαλαίου, γρήγορα έδωσαν τη θέση τους στη ΚΥΑ που αποκλείει την συντριπτική πλειοψηφία των πληγέντων παραγώγων. Αντί αποζημίωσης έρχονται τα απαράδεκτα φορολογικά μέτρα που οδηγούν στη συρρίκνωση του εισοδήματος των παραγώγων σαν συμπλήρωση των βάρβαρων μέτρων που έχει πλήξει και οδηγήσει σε αδιέξοδα όλη την κοινωνία.

Η αντιμετώπιση των μικροπαραγωγών σαν επιχειρηματίες με τέλος επιτηδεύματος και φορολόγηση τους από το πρώτο ευρώ, η υποχρεωτική τήρηση βιβλίων και στοιχείων συνοδευόμενη από τα πρόστιμα που θέσπισε ο πρόσφατος νόμος, έχουν σαν σκοπό τον αφανισμό τους και είναι αντίθετες με οποιαδήποτε αναπτυξιακή πολιτική. Θέτουν σε κίνδυνο τον αναγκαστικό συνεταιρισμό και σαν αποτέλεσμα θα έχουν  την εκμετάλλευση των μαστιχοπαραγωγων από τους μεταπράτες και τα συμφέροντα τους.

Πρέπει να δώσουμε από κοινού τη μάχη να σταματήσει αυτή η καταστροφική για τη Χίο πολιτική  που υπονομεύει την καλλιέργεια της πολύτιμης για την τοπική και εθνική οικονομία μαστίχας. Έχουμε το ιστορικό χρέος να στηρίξουμε τον αγώνα ζωής των παραγώγων.


17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΤ,


Υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου