Αρχική Νέα Τοπικά Δυναμική κινητοποίηση μαστιχοπαραγωγών- κοροϊδία με τις αποζημιώσεις (VIDEO)

Δυναμική κινητοποίηση μαστιχοπαραγωγών- κοροϊδία με τις αποζημιώσεις (VIDEO)

18

 
Τα δάκρυα των σκίνων έγιναν ποτάμι αγώνα για τους μαστιχοπαραγωγούς που το πρωί της Δευτέρας βγήκαν στους δρόμους με πανό και μαύρες σημαίες.

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση, περισσότεροι από 500 μαστιχοπαραγωγοί φώναξαν για τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης στο θέμα των αποζημιώσεων από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2012, αλλά και για τις δυσμενείς αλλαγές που φέρει το φορολογικό νομοσχέδιο.(VIDEO από kounoupi.gr)

Κάτω από τα γραφεία των βουλευτών επανειλημμένως ακούστηκε το σύνθημα «Βουλευτές είσαστε χώρια από τα Μαστιχοχώρια». Σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι τόσο τα πολιτικά πρόσωπα όσο και η διοίκηση της ΕΜΧ τους καθησύχαζαν λέγοντας ότι έχουν βγει 10 εκατομμύρια για τις αποζημιώσεις, που έτσι όπως  προχωρεί η διαδικασία μπορεί να δοθούν λιγότερα από 3 και σε ένα πολύ μικρό αριθμό μαστιχοπαραγωγών.

Ψηφίσματα κατατέθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα, στο Δημαρχείο και στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος των μαστιχοπαραγωγών πήγε στην Οικονομική Εφορία.

Μαζική και δυναμική ήταν η κινητοποίηση των μαστιχοπαραγωγών το πρωί της Δευτέρας για τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης όσον αφορά στο θέμα των αποζημιώσεων μετά από τη μεγάλη φωτιά του 2012, αλλά και για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Εντάσεις δημιουργήθηκαν λίγο πριν τη λήξη της κινητοποίησης. Συγκεκριμένα, τα πυρά τους έριξαν μαστιχοπαραγωγοί προς στον Πρόεδρο της Ένωσης, Ευθύμη Μονίαρο και στο Δ.Σ. της ΕΜΧ αναφέροντας ότι  αντί να προχωρήσουν νωρίτερα σε κινητοποιήσεις, χρονοτριβούσαν, με επιστολές και ψηφίσματα.

Ακόμα και μετά το τέλος της συγκέντρωσης έκριναν αρνητικά το γεγονός ότι δεν υπήρχε πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, θέμα για το οποίο αναμένεται και πάλι οι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί των Μαστιχοχωρίων να πάρουν θέση.