Αρχική Νέα Τοπικά 1ο Γυμνάσιο Χίου- 36 μήνες σε κοντέϊνερ

1ο Γυμνάσιο Χίου- 36 μήνες σε κοντέϊνερ

35Οι μαθητές που φέτος πηγαίνουν στην Τρίτη τάξη του 1ου Γυμνασίου Χίου, φαίνεται πως δεν θα γευτούν τη χαρά να κάνουν μάθημα στις αίθουσες του Ιστορικού Γυμνασίου Αρρένων της Χίου.


Οι 18 μήνες που προβλέπονταν ως χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών ανακαίνισης και συντήρησης του κτηρίου… διπλασιάστηκαν και ακόμα κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθούν!


Γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές προχώρησαν σε συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι πρέπει επιτέλους να παραδοθεί το έργο που έχει εκτελεστεί κατά 95%.  (VIDEO).


Αν και ο ανάδοχος του έργου βρισκόταν στο χώρο του εργοταξίου δεν θέλησε να πει κάτι, παραπέμποντας στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου από τις οποίες περιμένουμε τεκμηριωμένη θέση για το θέμα.


Το οφείλει η Δημοτική Αρχή πρώτιστα στους μαθητές που δεν θα κάνουν ποτέ μάθημα στο Ιστορικό Γυμνάσιο.


 Ακολουθεί το ενημερωτικό κείμενο που υπογράφεται από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Χίου:


 


Σχετικά με τις εργασίες στο κτήριο του 1ου Γυμνασίου σας ενημερώνουμε τα εξής:


 


§        Το ιστορικό κτήριο του 1ου Γυμνασίου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2011. Η μεταστέγαση του σχολείου (εξοπλισμός, εποπτικά μέσα διδασκαλίας, αρχείο) άρχισε στις αρχές του 2011 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του ίδιου χρόνου.


§        Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την αποπεράτωση των εργασιών και την παράδοση του κτηρίου σε 18 μήνες. Μετά από  τέσσερις (4) παρατάσεις οι επισκευές δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η τελευταία προθεσμία εξέπνευσε στις 31 Ιανουαρίου 2014, χωρίς την ολοκλήρωση των εργασιών.


§        Έχει ολοκληρωθεί περίπου το 95% του έργου, σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων. Υπολείπεται το βάψιμο των ξύλινων ταβανιών του ορόφου, το εξωτερικό βάψιμο (μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των μαρμάρων) και ο καθαρισμός – ευπρεπισμός των εξωτερικών χώρων.


§        Η παραμονή των μαθητών/τριών στις προκατασκευασμένες αίθουσες, παρόλο που δεν εμπόδισε σε κανένα τομέα την εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργεί εύλογες διαμαρτυρίες και δικαιολογημένα παράπονα.


§        Ανησυχούμε για την τύχη του σχολείου μας, παρόλο που καταλαβαίνουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί.


§        Θεωρούμε «τραγικό» γεγονός τη μη αποπεράτωση του υπολειπόμενου 5% και ανησυχούμε ταυτόχρονα για την τύχη του εξοπλισμού (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτοτυπικά μηχανήματα, εκθέματα Μουσείου Ιστορίας και Φυσικής) που περίπου για 35 βρίσκονται σε αχρηστία, διασκορπισμένα σε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους.


§        Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε λύση μπορεί να εξασφαλίσει την ολοκλήρωση των εργασιών και την άμεση εγκατάσταση στη κτήριο του Σχολείου μας, έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας και την υλοποίηση των υποσχέσεων που επανειλημμένα τους έχουν δοθεί.


 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χίου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου