Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: 4 έργα στο ΕΣΠΑ

Δήμος Χίου: 4 έργα στο ΕΣΠΑ

5

 
Τέσσερα ακόμη έργα, χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, δημοπρατούνται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Χίου, η οποία θα συνεδριάσει για το λόγο αυτό τη Δευτέρα, 24-02-2014.
Μεταξύ των έργων και το Ανοικτό Θέατρο “Αδαμάντιος Λεμός” στα Καρδάμυλα, στη φωτογραφία από τον Αύγουστο του 2004!
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα:

 1. Αναστήλωση Μύλων Ανέμωνα. Οι Μύλοι, ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς που κινδυνεύει με ολική κατάρρευση, θα αναστηλωθούν και θα γίνουν προσβάσιμοι στο κοινό.

 2. Διαμόρφωση Περιβάλλοντα Χώρου Ανοιχτού Θεάτρου Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων. Ολοκληρώνεται η κατασκευή του θεάτρου Καρδαμύλων, ενώ παράλληλα διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος και η ομαλή πρόσβαση προς αυτό.

 3. Μετατροπή του 3ου και του 8ου Νηπιαγωγείου Χίου σε πράσινα κτίρια με αξιοποίηση περιβαλλοντικά φιλικών μεθόδων. Τα εν λόγω Νηπιαγωγεία θα μετατραπούν σε πρότυπα σχολικά κτίρια και παράλληλα θα λειτουργήσουν πιλοτικά και για τα υπόλοιπα σχολεία.

 4. Ίδρυση και Εκσυγχρονισμός Τοπικού Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Θυμιανών Χίου. Με δεδομένη τη θέση του χωριού Θυμιανά στο κέντρο της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού, το τοπικό κέντρο τουριστικής πληροφόρησης θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων πληροφοριών προς τον επισκέπτη.

           

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου