Αρχική Νέα Τοπικά “Εφυγε” ο φάρος της προσφυγιάς Ανδρέας Αξιωτάκης…

“Εφυγε” ο φάρος της προσφυγιάς Ανδρέας Αξιωτάκης…

83

 
Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Πέμπτης, 20 Φεβρουαρίου, ο Ανδρέας Αξιωτάκης σε ηλικία 73 ετών. Ο τέως Πρόεδρος του Φάρου Βαρβασίου, Διδάκτωρ της Θεολογίας Ανδρέας Αξιωτάκης που πρόβαλε μέσα από τη δουλειά του τόσο τα θρησκευτικά μνημεία του νησιού αλλά κυρίως τον πολιτισμό, την ιστορία και τους ανθρώπους της Μικράς Ασίας.

Μόλις ένα χρόνο πριν, ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους, ευτύχησε να δει ένα όνειρο ζωής να γίνεται πραγματικότητα. Ο λόγος για τα αποκαλυπτήρια του εφίππου ανδριάντα του «Μαύρου Καβαλάρη», στρατηγού Πλαστήρα, που παρά τις διαφορετικές απόψεις έγινε χάρη στην ακάματη προσπάθεια του Ανδρέα Αξιωτάκη.

Με την ακαταπόνητη δουλειά του κατάφερε και έκανε το Φάρο Βαρβασίου ένα από τα πιο δραστήρια σωματεία στην πόλη της Χίου.

Παράλληλα άφησε ένα πλούσιο συγγραφικό έργο, με πάνω από 30 τίτλους βιβλίων, μεταξύ αυτών για τη Νέα Μονή, τον Ανάβατο αλλά και τη Μονή Μουνδών που αποτέλεσε και τη διδακτορική του διατριβή το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής από τον «πρόσφυγα» Άγιο Χαράλαμπο Βαρβασίου παρουσία και του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου.