Αρχική Νέα Τοπικά Δεν βλέπει… δεν ακούει… δε διορθώνει ο Δήμος για το γήπεδο του...

Δεν βλέπει… δεν ακούει… δε διορθώνει ο Δήμος για το γήπεδο του Κοφινά

6


Από τον Οκτώβριο του 2010 που έγινε η μεγλάη νεροποντή και “έπνιξε” τη Χίο έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια. Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν και στο γήπεδο του Κοφινά, που είχε τον ποταμό να καταστρέφει το χλοοτάπητα του γηπέδου. Παρά τα αιτήματα των κατοίκων και ειδικά του συλλόγου του Κοφινά, παρά το ότι το χώρο το επιλέγουν για εκδρομές τα δημοτικά σχολεία του Βουνακίου αλλά και το 4ο Γυμνάσιο εντούτοις ελάχιστες εργασίες- μπαλώματα έγιναν.
Την ίδια ώρα 1,1 εκατομμύρια ΕΥΡΩ θα πάνε για ανάπλαση της Φάρκαινας με τα γήπεδα του… δημοφιλούς στη Χίο αθλήματος του τένις!
Η επιστολή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου Σίφι- Κοφινά, που μετρά 10 τραυματίες στο γόνατο είναι αποκαλυπτική.

Δεν βλέπω… δεν ακούω…δεν διορθώνω!!!

 

Αντρικό τμήμα Κοφινά : Μιχαηλίδης, Σαρακίνης, Μπουρνιάς, Χριστοδούλου, Γιαχανός

Παιδικό τμήμα Κοφινά : Ράλλης, Λεμονιάδης Αλέξανδρος, Περπυράκης, Μπαχάς

Δέκα τραυματίες αυτήν την στιγμή αριθμεί η ποδοσφαιρική μας ομάδα.. Ατυχία θα πει κάποιος… Κακή προετοιμασία κάποιος άλλος…

Όλα αυτά λοιπόν θα ήταν δεκτά αν δεν υπήρχε σε όλους αυτούς τους τραυματισμούς ένα κοινό… ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ!

Για όσους ξέρουν λοιπόν η έστω είναι γνώστες το τι σημαίνει ποδοσφαιρικός τραυματισμός τα προβλήματα αυτά οφείλονται στην κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου του Κοφινά. Ένα γήπεδο που κάποτε ήταν το στολίδι της γειτονιάς μας και ίσως ένα από τα αθλητικά στολίδια της πόλης της Χίου και τώρα πλέον είναι το « αποπαίδι» που κανείς δεν το βλέπει, κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν ενδιαφέρεται… Βέβαια αυτό το κανείς είναι και λίγο σχετικό και θα σας εξηγήσω γιατί αμέσως.

Μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το νησί μας και την καταστροφή του γηπέδου μας πολλοί έσπευσαν να δουν από κοντά την κατάσταση και να ηρεμήσουν τους αθλητές και τους γονείς των παιδιών της ακαδημίας ότι όλα θα πάνε καλά. Μετά από μόλις(!) δύο χρόνια μας ενημέρωσαν ότι το γήπεδο θα επισκευαστεί και ότι όλα θα ξαναγίνουν όπως παλιά… Τελικά η επισκευή , που από αρκετούς μάλιστα διαφημίστηκε σαν μεγαλόπνοο έργο, αφορούσε την επανατοποθέτηση του παλαιού διαβρωμένου και γεμάτο χώμα τάπητα με την μέθοδο       «κολλάω-ξεκολλάω». Όταν εμείς οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος φωνάξαμε ότι το γήπεδο εγκυμονεί κινδύνους απλά δεν εισακουστήκαμε…

Δυστυχώς σήμερα τα αποτελέσματα είναι ορατά και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει…

Υ.Γ  1  Κάποιοι θα μας ρωτήσουν γιατί συνεχίζετε να κάνετε προπονήσεις σε αυτό το ακατάλληλο γήπεδο. Θα τους απαντήσουμε ότι ακόμα και έτσι αυτό είναι το σπίτι μας, ότι εκεί μαζεύουμε τα παιδιά της γειτονιάς μας αλλά και των τριγύρω συνοικιών αλλά και ότι αυτή την στιγμή το σύνολο σε ώρες των προπονήσεων της ομάδας μας σε όλες τις κατηγορίες είναι πάνω από δέκα… Είναι έτοιμο το δημοτικό στάδιο με τις τόσες ομάδες να μας τις προσφέρει; Μάλλον όχι!

Υ.Γ 2 Ο Κοφινάς στο πέρας των χρόνων θεωρείται κατάλληλος για να μεταφερθούν το σύνολο των νεκραταφείων, σκουπίδια, ομάδες αθιγγάνων αλλά μάλλον δεν είναι κατάλληλος για να ζητήσει την ανακατασκευή του γηπέδου του.

Υ.Γ 3 Ευχαριστούμε τον κύριο Μιχάλη Κοντούδη που μερίμνησε να έρθουν δύο τσουβάλες καουτσούκ να απλωθούν στο γήπεδο αλλά δυστυχώς αυτό δεν φτάνει αφού πλέον δεν υπάρχει η υποδομή στο γήπεδο για να δεχτεί το καουτσούκ « το πλαστικό χορτάρι έχει πια εξαφανιστεί και έχει μείνει σκέτη μοκέτα απλά!»

Υ.Γ 4 Αυτήν την στιγμή υπάρχουν εν ενεργεία  100 αθλητές της ομάδας άρα και 100 οικογένειες από πίσω τους που ξέρουν ότι για το γήπεδο τους τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να δώσουν την μάχη τους…

Υ.Γ 5 Με ευχαρίστηση ακούμε ότι αυτήν την περίοδο έχουν εγκριθεί και πραγματοποιούνται έργα για αθλητικούς χώρους πάνω στο νησί μας… Ελπίζουμε το γήπεδο του Κοφινά να είναι η συνέχεια αυτής της προσπάθειας

Παρακάτω παραθέτονται φωτογραφίες της κατάσταση του γηπέδου μας ώστε ο καθένας να κρίνει  

 

                                                       Ποδοσφαιρικό τμήμα Ε.Ε.Α.Σ Σίφι-Κοφινά