Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: σχηματισμός ομάδων εργασίας

Χιακή Συμπολιτεία: σχηματισμός ομάδων εργασίας

16


 Ομάδες εργασίας για τα θέματα-κλειδιά του Δήμου έτσι ώστε η παράταξη να καταρτίσει το αναλυτικό της πρόγραμμα, προχωρά η Χιακή Συμπολιτεία με συζήτηση και συγκρότηση των ομάδων το περασμένο Σάββατο, 22/2, σε ξενοδοχείο της πόλης.

 Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν περισσότερα από 50 άτομα όπου όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου “μπήκαν οι βάσεις κατάρτισης του μελλοντικού σχεδιασμού όχι μόνο για την  πόλη αλλά και για τα χωριά. Όχι μόνο για τα μεγάλα προβλήματα αλλά και για τα αντίστοιχα της καθημερινότητας”.
Μάλιστα ορίστηκε η 10η Μαρτίου ως η μέρα όπου θα
 καταθέσουν οι Ομάδες εργασίας τα σχέδιά τους, τα οποία στη συνέχεια θα μπουν σε ανοικτή κοινωνική διαβούλευση.

 Οι θεματικές και τα κύρια ζητήματα
H κατάσταση του δήμου (δομές, υπηρεσίες, οικονομικά), η ανεργία, οι κοινωνικές δομές και η αλληλεγγύη, ο πολιτισμός, οι ιστορικοί και παραδοσιακοί οικισμοί,             
η παραγωγή και ο Αγροτικός Χώρος, ο τουρισμός και η πολιτική του Δήμου,
η ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές, το κυκλοφοριακό και η καθημερινότητα του πολίτη στο δήμο, οι βασικές υποδομές και ο χωρικός σχεδιασμός  αποτελούν μερικές από τις θεματικές ανά ομάδα.

 Κι ακόμη, οι ΧΥΤΑ (το ανταποδοτικό κόστος, η ανακύκλωση,η  πολιτική του Δήμου), το περιβάλλον και οι προστατευόμενες περιοχές, το νερό (η διαχείρισή του, τα ανταποδοτικά τέλη και τα ημιτελή έργα) και βεβαίως η αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων συμπληρώνουν τη βεντάλια των θεματικών με τις οποίες θα ασχοληθούν οι ομάδες εργασίας που συστήθηκα το Σάββατο.

 Δημιουργήθηκαν ακόμα ομάδες εργασίας για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Χιακής Συμπολιτείας, οικονομικών, επικοινωνίας, νομικής υποστήριξης.