Αρχική Νέα Τοπικά Στο αρχείο οι μηνύσεις κατά ΛΑΣ και εφημερίδας Πολίτη, για συκοφαντική δυσφήμιση

Στο αρχείο οι μηνύσεις κατά ΛΑΣ και εφημερίδας Πολίτη, για συκοφαντική δυσφήμιση

6


 Στο αρχείο έθεσε ο αντιεισαγγελέας Χίου και τις πρώτες μηνύσεις που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ εναντίον των στελεχών της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και της εφημερίδας «Πολίτης» για συκοφαντική δυσφήμιση.
Με σχετική ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει γνωστό το γεγονός, ενώ αναφερόμενη στην ιστοσελίδα που φέρεται να διαχειρίζεται το ίδιο πρόσωπο σημειώνει ότι λειτουργεί σαν «επίσημο όργανο γκαιμπελικής προπαγάνδας σε βάρος του υποψήφιου Δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη Χίου Μάρκου Σκούφαλου και Γιώργη Αμπαζή αντίστοιχα.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», αλλά δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε κάτι για την περίπτωσή του.
Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε: Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν τρομοκρατούμαστε, Δεν φοβόμαστε ούτε τον ίδιο, ούτε όσους βρίσκονται πίσω του, μπροστά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού μας. Ωστόσο τον ευχαριστούμε για την αρνητική διαφήμιση, που όμως δεν παύει να είναι διαφήμιση και μάλιστα δωρεάν!», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Δυο μέρες νωρίτερα, 23-2-2014, είχε προηγηθεί άλλη ανακοίνωση της ΛΑΣ με την οποία ξεκαθάριζε, με αφορμή πάλι κάποιο δημοσίευμα, ότι αν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε την οικονομική αποζημίωση της δικηγόρου του από το Δήμο για την πρώτη μήνυση που είχε δεχτεί εις βάρος του, αυτό οφείλεται στο ότι «Ο Μάρκος Σκούφαλος καταμηνύθηκε …για πολιτική του τοποθέτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου και όχι για προσωπικούς λόγους, για να το καταλάβει αν μπορεί,  όχι για τα χωράφια τους!  Σε τέτοιες περιπτώσεις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που διώκονται ποινικά καλύπτονται νομικά από το Δήμο όπως κατ’ επανάληψη έχει γίνει στο παρελθόν, τόσο με το νυν Δήμαρχο, όσο και με σειρά πρώην δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους κατά το παρόν και παρελθόν!».

Και συνεχίζει στην ανακοίνωση,
«… Τι νόμιζε,  ότι με την ψευδή  μήνυση που ο ίδιος έκανε, ο Μάρκος Σκούφαλος θα έμενε χωρίς νομική κάλυψη ή ότι θα κάλυπτε με δικά του έξοδα τις άδικες και υποβολιμαίες επιθέσεις του, ενώ το υπόβαθρό τους ήταν πολιτικό εξ αιτίας της θέσης του ως δημοτικού συμβούλου; Έχει καταλάβει ότι σύσσωμη η κοινωνία του χιώτικου λαού μέσα από τους φορείς της, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, είναι  στο πλευρό  του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και ότι είναι θλιβερά μόνος του ίσως με ελάχιστους υψηλά ιστάμενους πληροφοριοδότες με πολιτική κάλυψη συντροφιά;
… το κύρος και την ηθική των κομμουνιστών έχουν προσπαθήσει να τα πλήξουν αντίπαλοί μας πολύ καλύτεροι από την αφεντιά του, χωρίς αποτέλεσμα.
Δεν μας τρομοκρατεί ούτε και μας πτοεί. Το μόνο που καταφέρνει με την τακτική του αυτή, είναι να αυτογελοιοποιείται, όπως για γέλια είναι και τα δήθεν γκάλοπ του. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του χιώτικου λαού!», καταλήγει η ΛΑΣ.