Αρχική Απόψεις Aρθρα Αλέκος Γαϊτάνος: Για ένα κομμάτι ψωμί…

Αλέκος Γαϊτάνος: Για ένα κομμάτι ψωμί…

9

 Οι «ελεήμονες» δυνάστες των λαών, οι μεγαλόσχημοι χορτάτοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φροντίζουν για τους ανά την ευρωπαϊκή επικράτεια ενδεείς πολίτες, και από έτους 1987- για την Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90- διανέμουν τρόφιμα, δίνοντας  το δικό τους περιεχόμενο στην έννοια της φιλανθρωπίας όπως την κατανοούν και εν συνεχεία την εφαρμόζουν οι χορτάτοι στους πεινασμένους.        
Από κοντά και όλες οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις που έδραξαν την ευκαιρία να επιδείξουν το «κοινωνικό πρόσωπο» μιας Κοινωνίας που παράγει μεν πλούτο, πλην όμως τον κατανέμει προκλητικά άδικα σε βάρος των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου.
Η κοινωνική αδικία γεννά οικονομικές κρίσεις- έτσι ονομάζουν την απληστία του καπιταλιστικού συστήματος οι ισχυροί του κόσμου-  οι κρίσεις παράγουν τη χλιδή των ολίγων και τη συνεπακόλουθη εξαθλίωση των πολλών.
Πρόθυμα κράτη, συνεργαζόμενοι φορείς και πάσης φύσης «φιλάνθρωποι» ,σπεύδουν να επωφεληθούν και να επενδύσουν στον πόνο και την ανθρώπινη αδυναμία.
Πρόθυμοι και οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες στέργουν στο όλο εγχείρημα . 
Πλήθη φτωχών συμπολιτών ανταποκρίθηκαν στο εδώ κάλεσμα του Δήμου της Χίου. Για ένα κομμάτι ψωμί- άντε και για λίγη φέτα και ρύζι- συρρέουν οι ενδεείς στη Φτωχιά Προκυμαία. Ολημερίς συνωστίζονται στο αρμόδιο Τμήμα της Πρόνοιας. Εκεί που αγαθή τη τύχη, προεκλογικά, προσβάλλεται η αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων και η αισθητική όλων μας. Εκεί τους υποδέχονται οι θεραπαινίδες της πείνας και της δυστυχίας. Για ένα κομμάτι ψωμί…

           Αλέκος Γαϊτάνος