Αρχική Νέα Τοπικά Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων αλλοδαπών και 2 διακινητών

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων αλλοδαπών και 2 διακινητών

12

 Δύο (2) διακινητές παράνομων αλλοδαπών συνέλαβε χθες, 26/2, το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα 
πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  της Λιμενικής Αρχής Χίου,  το οποίο εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», εντόπισε σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες  στην περιοχή «ΝΕΝΗΤΩΝ – ΒΟΚΑΡΙΑΣ» νοτιανατολικά της Χίου, ο Κυβερνήτης του οποίου στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο,προσέγγισε και αποβιβάστηκε στην ακτή μαζί με τον συνεργό του.
Στη συνέχεια στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, σε συνεργασία με το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισαν τους δύο διακινητές στην περιοχή της «ΒΟΚΑΡΙΑΣ», τους οποίους και συνέλαβαν έπειτα από καταδίωξη, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε από αυτό του λιμενικού στο λιμάνι της Χίου και κατασχέθηκε.

Στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επίσης επτά (7) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Μάλιστα 3 από αυτούς αναγνώρισαν στους 2 συλληφθέντες, τα άτομα που τους μετέφεραν παράνομα στη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. Οι 7 μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων και 2 φερόμενοι ως διακινητές τους, πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.