Αρχική Νέα Τοπικά «Πρόταση ανατροπής» στο Βορ. Αιγαίο από την Αγλαΐα Κυρίτση

«Πρόταση ανατροπής» στο Βορ. Αιγαίο από την Αγλαΐα Κυρίτση

6

 Με μια δήλωσή της από τη Μυτιλήνη η  υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση άνοιξε την Παρασκευή και επίσημα την αυλαία του πρώτου κύκλου της προεκλογικής εκστρατείας. Με κεντρικό σύνθημα «Πρόταση ανατροπής», δίνει ένα πρώτο πολιτικό στίγμα της προσπάθειας της.
Η Αγλαΐα Κυρίτση πραγματοποίησε συναντήσεις γνωριμίας με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει την υποψηφιότητα της, με πρόσωπα που έχουν αυτοδιοικητική ιστορία, αλλά και με απλούς πολίτες.

 Ολόκληρη η δήλωσή της Αγλαΐας Κυρίτση έχει ως εξής:

 «Ξεκινήσαμε. Χτίζουμε βήμα- βήμα την πρόταση μας για το αύριο του τόπου μας.

Δεν είναι προσωπική υπόθεση, είναι συλλογική.

Δεν είναι ακόμα μία επιλογή διαχείρισης. Είναι πρόταση δημιουργίας και αλληλεγγύης.

Πρόταση ανατροπής. Για να κερδίσουμε πάλι όσα μας στέρησαν. Για να μην χάσουμε και τα λίγα που μας έχουν αφήσει.

Προερχόμαστε από την κοινωνία των πολιτών, από τις συλλογικότητες της αλληλεγγύης και τους αγώνες για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ελεύθερη ενημέρωση και πολιτισμό.
Χτίζουμε έναν συνδυασμό όχι των «ειδικών» και των «επαγγελματιών» της πολιτικής.                   
Των «ειδικών» και «επαγγελματιών» που μας έφεραν τη βαρβαρότητα.
Χτίζουμε έναν συνδυασμό των απλών ανθρώπων του μόχθου, της νεολαίας, των ενεργών πολιτών με περιβαλλοντική ευαισθησία, των ανθρώπων του πολιτισμού, των ανθρώπων με φρέσκες ιδέες.
Ένα συνδυασμό των «χωρίς». Χωρίς δουλειά, χωρίς γιατρό και φροντίδα υγείας στο νησί τους, χωρίς πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, χωρίς ελπίδα, χωρίς καράβι προς και από τον τόπο τους οπότε το χρειάζονται, χωρίς μέλλον για τα παιδιά τους και την προοπτική να ζήσουν και να προκόψουν στον τόπο που γεννήθηκαν.
Ένα συνδυασμό χωρίς χορηγό και διαφημιστική καμπάνια. Δεν μας ενδιαφέρει η επικοινωνιακή εκστρατεία με συνθήματα κενά περιεχομένου. Μας ενδιαφέρει να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, να συζητήσουμε για το πρόγραμμά μας με τους πολίτες «πόρτα- πόρτα» και «σπίτι- σπίτι».

Φίλες και φίλοι,
Η καταστροφή που έφερε το μνημόνιο και όσοι το εφάρμοσαν κατά γράμμα, είναι ανυπολόγιστη.   Η αυτοδιοίκηση, περιφερειακή και τοπική, από τα μνημόνια και την βάρβαρη πολιτική τους έχασε πόρους, είδε τους εργαζόμενούς της να μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και να απολύονται.                
Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε την κρίση. Συνδιαμορφώνουμε μαζί πρόγραμμα και σχέδιο για          να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική.
Σας θέλουμε δίπλα μας, πολίτες ενεργούς και αλληλέγγυους. Ο αγώνας μας θα είναι ωραίος γιατί είναι δίκαιος.

Ξεκινήσαμε. Προχωράμε. Θα νικήσουμε».