Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Γονέων 3ου Λυκείου: στήριξη στο Κέντρο Πρόληψης

Σύλλογος Γονέων 3ου Λυκείου: στήριξη στο Κέντρο Πρόληψης

12

 Το Κέντρο Πρόληψης Χίου από το 1998  παρέχει σημαντικές υπηρεσίες σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του νησιού,  με στόχο την πρόληψη των εξαρτήσεων (χρήση νόμιμων ή παράνομων ουσιών, διαδίκτυο, τζόγος, εξαρτητικές συμπεριφορές κτλ) και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

 Όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, μέσα από συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης, συμμετέχοντας σε ομάδες  έχουμε στηριχτεί στο γονεικό μας ρόλο.

 Τα παιδιά μας μέσω των δράσεων του Κέντρου πρόληψης έχουν ενημερωθεί, ευαισθητοποιηθεί και κινητοποιηθεί σε θέματα πρόληψης.

Σήμερα στην εποχή της κρίσης οι εξαρτητικές και παθολογικές εν γένει συμπεριφορές έχουν αυξηθεί, το απειλητικό περιβάλλον και οι παράγοντες κινδύνου για την ψυχοκοινωνική υγεία  κυριαρχούν. Η συνέχιση της  λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Χίου είναι απαραίτητη για την στήριξη των παιδιών, των εφήβων, της οικογένειας και  της σχολικής κοινότητας. Η πολιτεία, μην τηρώντας τις βασικές συνθήκες εργασίας (Προγραμματική σύμβαση)  δεν  στηρίζει το Κέντρο Πρόληψης και τις δράσεις του, και ουσιαστικά το οδηγεί σε άτυπο κλείσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται

Καλούμε την πολιτεία, το Δήμο Χίου  και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  να ενισχύσουν το Κέντρο Πρόληψης του νησιού μας για να ανταποκριθεί στα αυξημένα αιτήματα της κοινωνίας ώστε η οικογένεια, η σχολική κοινότητα, οι νέοι, να ενδυναμώσουν την ψυχική υγεία και να θωρακιστεί ο πληθυσμός απέναντι στις εξαρτήσεις.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Γενικού Λυκείου Χίου