Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: συγχαρητήρια στο Λιμενικό, κουβέντα για τους τραυματισμούς…

Δήμος Χίου: συγχαρητήρια στο Λιμενικό, κουβέντα για τους τραυματισμούς…

13

Το ακόλουθο δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Χίου, μία μέρα μετά το “θερμό’ επεισόδιο ανοικτά των Οινουσσών που τραυματίστηκαν 3 μετανάστες όταν το πλήρωμα του σκάφους του ΛΣ-ΕΑ αναγκάστηκε να πυροβολήσει εναντίον δουλεμπορικού σκάφους. Εντύπωση κάνει πάντως που το γραφείο τύπου δεν κρίνει απαραίτητο να πει μια κουβέντα για τους τραυματίες, που ευτυχώς δεν είναι σοβαρά:

” Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το τελευταίο διάστημα η αθρόα είσοδος προσφύγων στο νησί μας. Όπως επανειλημμένα έχουμε διαπιστώσει δεν αρκούν μόνο οι φιλότιμες προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπολοίπων εμπλεκόμενων φορέων για την αποτροπή περιστατικών, την σύλληψη των εμπόρων και την προώθηση των προσφύγων εκτός Χίου.

Θα πρέπει να κατανοήσει η  Ε.Ε. ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι στην ουσία σύνορα της Ε.Ε., και ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλιστούν πόροι για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την περίθαλψη των προσφύγων το συντομότερο δυνατόν.

Για μια ακόμα φορά αξίζουν τα συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα που κάτω υπό αντίξοες συνθήκες κατάφερε για μια ακόμα φορά να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή.

 Από το γραφείο τύπου “