Αρχική Νέα Τοπικά Ο Δήμος Χίου απαντά στη Χιακή Συμπολιτεία για το Λιμενικό Ταμείο

Ο Δήμος Χίου απαντά στη Χιακή Συμπολιτεία για το Λιμενικό Ταμείο

7


Αντί του Λιμενικού Ταμείου, απαντά το γραφείο τύπου του Δήμου Χίου, σε ανακοίνωση της “Χιακής Συμπολιτείας’ που αφορά την αίθουσα επιβατών εξωτερικού.
Ετσι γίνεται γνωστό ότι η Λιμενική Επιτροπή σχεδιάζει την προμήθεια φυσούνας, για να μην είνει εκτεθειμένοι στη βροχή και στο κρύο οι επισκέπτες που πρέπει να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων στο Τελωνείο.
Αναλυτικά η απάντηση: 
Σε συνέχεια σχολίου του συνδυασμού «ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», αναφορικά με το Λιμενικό Ταμείο Χίου και την αίθουσα επιβατών εξωτερικού, σας διευκρινίζουμε ότι ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Λιμενικού ταμείου καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες, προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές στην αίθουσα υποδοχής των επισκεπτών από την Τουρκία.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε Διαδημοτικό, εντοπίσθηκε η ανάγκη κατασκευής και τοποθέτησης στεγάστρου, που θα προστατεύει – από τις καιρικές συνθήκες – τους επισκέπτες, κατά την έξοδό τους από το πλοίο.

Δυστυχώς μια τέτοια κατασκευή προσέκρουσε στις αδειοδοτήσεις, δεδομένου ότι το κτίριο της Αίθουσας Επιβατών Εξωτερικού στερείται νομιμοποίησης και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η Λιμενική Επιτροπή προτίθεται να προβεί σε προμήθεια φυσούνας, για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σας ενημερώνουμε ότι πολλές από τις υποδομές του κεντρικού Λιμένα του νησιού αποκαθίστανται και πραγματικά θα επιθυμούσαμε την άποψή σας γι’ αυτές: όπως η τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού, η νέα περίφραξη του χώρου, η τοποθέτηση καθισμάτων και καλλωπιστικών φυτών, η εσωτερική διαρρύθμιση του χώρου, η τοποθέτηση pillars και φωτιστικών στη νότια πλευρά του Λιμένα, κλπ.

 


Από το γραφείο τύπου