Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη του Κώστα Τριαντάφυλλου στο Λιμεναρχείο της Χίου- μετά το επεισόδιο με...

Επίσκεψη του Κώστα Τριαντάφυλλου στο Λιμεναρχείο της Χίου- μετά το επεισόδιο με τραυματισμούς μεταναστών από πυροβολισμούς

17

 Δελτίο Τύπου

Χίος, 07 Μαρτίου 2014


Επίσκεψη πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, σήμερα, το πρωί στο Λιμεναρχείο της Χίου, όπου συναντήθηκε με τον Υποναύαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Α. Χονδρονάσιο, τον Υποναύαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Β. Σιέττο, τον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Σ. Νικητάκη και τον Λιμενάρχη Χίου Γ. Αργυράκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο βουλευτής ενημερώθηκε λεπτομερώς για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουν τα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για την προστασία των συνόρων και τη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Επίσης, ενημερώθηκε για το συμβάν το οποίο έλαβε χώρα, χθες, με σκάφος που κινούνταν από τις τουρκικές ακτές, με κατεύθυνση τις Οινούσσες και για την επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής.

Ο βουλευτής, εκτός από τις λιμενικές αρχές, συνομίλησε και με Σύρους πρόσφυγες, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας των τραυματιών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τόσο για την  επιχειρησιακή ετοιμότητα τους, όσο και για τις συνεχείς προσπάθειες διάσωσης ανθρωπίνων ζωών στο Αιγαίο, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.

Τέλος, ο βουλευτής έκανε ειδική αναφορά στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, τον Διοικητή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, οι οποίοι επιτέλεσαν το καθήκον τους με την αντίστοιχη ετοιμότητα και ανθρωπιά στους τραυματίες που μεταφέρθηκαν εκεί.