Αρχική Νέα Τοπικά Πρωτοβουλία συγκρότησης της Νέας Συνδικαλιστικής Παράταξης- κάλεσμα

Πρωτοβουλία συγκρότησης της Νέας Συνδικαλιστικής Παράταξης- κάλεσμα

11

 Τη Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ. στο καφέ κήπος θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου με την παρουσία της κ.Σπανού Δέσποινα – (Πρώην Αντιπρόεδρου ΑΔΕΔΥ – Μέλος Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας).

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας συγκρότησης της

Νέας Συνδικαλιστικής Παράταξης

Εργαζόμενε, εργαζόμενη

Σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει βιώσει η εργατική τάξη της χώρας μας, μαζί και το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για ανέξοδες διαπιστώσεις.

Μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας είναι αυτός του παρατηρητή και απλού σχολιαστή αυτών που γίνονται και θα γίνονται για εμάς χωρίς εμάς. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στην καταστροφή.

 

Υπάρχει και ο δρόμος της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης. Είναι το μονοπάτι που αν και όχι χωρίς δυσκολίες μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια, μακριά από τις τρόικες. Είναι ο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει την εργατική τάξη στο ξέφωτο της αξιοπρέπειας και το Συνδικαλιστικό Κίνημα σε μια αναγεννητική προσπάθεια, ανασυγκρότησης του.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτικών λιτότητας δε παραιτούμεθα, δεν εγκλωβιζόμαστε στη θεωρία των ατομικών λύσεων σε βάρος της συλλογικής δράσης.

Αντίθετα: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΙΚΑΜΕ!

Συναγωνιστές από τα παλιά, παρόντες στις μικρότερες και μεγαλύτερες μάχες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, μέλη από διαφορετικές παρατάξεις με διαφορετικές διαδρομές και προέλευση, που δοκιμάσαμε τις αντιστάσεις μας και τη στράτευση μας χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς ταλαντεύσεις στο στόχο της ανατροπής των πολιτικών λιτότητας τα τελευταία πέτρινα χρόνια της μνημονιακής λεηλασίας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα νέο εγχείρημα.

Κουβαλάμε μαζί μας, χωρίς να τα κρύβουμε, α)την ιδεολογική, πολιτική και συνδικαλιστική μας παράδοση, β)τις θέσεις και αρχές που πηγάζουν από τις ιστορικές αξίες του εργατικού κινήματος (την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ταξική πάλη), γ)την ανιδιοτελή δράση, δ)τη μετωπική σύγκρουση με κάθε μορφή συντεχνίας και παραγοντισμού.

Σε αυτό το ταξίδι χρειαζόμαστε και αναζητάμε α)τη φρεσκάδα και το όραμα χιλιάδων νέων εργαζομένων που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες κρατούσαν μέχρι σήμερα έξω από τα συνδικάτα, β)την πείρα και το πείσμα ανθρώπων που μετά από πολλά ή περισσότερα χρόνια δουλειάς θέλουν να δουν τις αγωνίες και τους κόπους τους να εκπροσωπούνται και όχι να χρησιμοποιούνται, γ)τους συνδικαλιστές που έδωσαν και δίνουν με αυταπάρνηση, με αυτοθυσία, με ανιδιοτέλεια, με απειλές, με δικαστικές διώξεις, τη μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές των μεγάλων εργατικών αγώνων, των συγκλονιστικών διαδηλώσεων, τη ριζοσπαστικότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, στη Χαλυβουργία, στις Συγκοινωνίες, στην Υγεία, στην Παιδεία, στα Εργοστάσια, στους ΟΤΑ, στις επιχειρήσεις με εργαζόμενους στην επισφάλεια.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτικών λιτότητας, στον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό δημιουργούμε ένα αγωνιστικό, αυτόνομο και διεκδικητικό ρεύμα μέσα στο σ.κ, για τη δημιουργία μαζί με άλλες συλλογικότητες και δυνάμεις ενός μαζικού ταξικού πόλου που θα βάλει τη σφραγίδα του στην ίδια την πορεία την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του κινήματος.

√ Λειτουργούμε ενιαία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

√ Επεξεργαζόμαστε ενιαία και συνολικά τα προβλήματα των διαφόρων τμημάτων της εργατικής τάξης κι απαντάμε πολιτικά, ταξικά και αγωνιστικά σε αυτά.

√ Συμβάλλουμε αποφασιστικά στην ενότητα της δράσης του συνόλου των εργαζομένων.

√ Φτιάχνουμε τα σωματεία που χρειαζόμαστε.

 Κερδίζουμε τη δουλειά που δικαιούμαστε.

√ Κατακτούμε τη ζωή που ονειρευόμαστε.

 

            Την Τετάρτη 12 Μαρτίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί στο καφέ «Κήπος» του Δημοτικού Κήπου η Ιδρυτική Νομαρχιακή Συνέλευση της νέας συνδικαλιστικής κίνησης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που επιθυμούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

 

Με θέματα :  1. Εκλογή προσωρινής οργανωτικής επιτροπής

                    2.  Εκλογή αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη

 

Σε θέλουμε μαζί μας.

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Μ.Ε.Σ.Α;