Αρχική Πολιτισμός “Νερομπογιά” από το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου (15-16/3)

“Νερομπογιά” από το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου (15-16/3)

21


Η πρώτη παραγωγή της κεντρικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου για το 2014, παρουσιάζεται το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Μαρτίου στην κεντρική σκηνή του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.
Πρόκειται για το ψυχολογικό θρίλερ “Νερομπογιά” του Γιάννη Ζαφείρη σε σκηνοθεσία Γιώργου Παυλιδάκη με τον Περικλή Κασσανδρινό να πρωταγωνιστεί.
  
 ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
“ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑ” (Γιάννη Ζαφείρη) – Ψυχολογικό Θρίλερ
ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ.Δ.Χ. – Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή 15/16 Μάρτη 2014 στις 20:30 – Είσοδος: 5 ευρώ

Οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις που αφορούν στη μεταπολίτευση και στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας στις αρχές της δεκαετίας του 80′, η άλωση και ο εκφυλισμός πεποιθήσεων στο βωμό του χρήματος, αλλά και η παρερμήνευση εννοιών όπως: “αντίσταση” και “αγώνας”, εξυπηρετούν στην εξέλιξη του έργου και χρησιμοποιούνται ως μοχλός μιας ήπιας ιδεολογικής διαμάχης μεταξύ των κεντρικών του ηρώων. Μοχλός που στην πορεία δεν αρκεί να δικαιολογήσει τις διαδραματιζόμενες καταστάσεις θρίλερ της “ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑΣ” και αυτό γιατί υπάρχουν άλλα στοιχεία στο βάθος, εκεί δηλαδή που φωλιάζουν οι ψυχές και οι φοβίες, οι απογοητεύσεις, οι απιστίες μα και η προδομένη φιλία. Αγωγός μεταφοράς αυτών των συναισθημάτων, οι δύο πρωταγωνιστές που κινούνται και ζουν με καλυμμένη απλότητα τέτοιου είδους ανατροπές, που δεν τις περιμένει ούτε ο θεατής, μα ούτε και οι ίδιοι.
Παρότι έργο με λίγους χαρακτήρες επί σκηνής, η «ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑ» στηρίζεται σε διαρκείς ανατροπές και έντονες ψυχοσωματικές καταστάσεις, όπου δραματουργικά αντανακλώνται τόσο δυνατά και με τρόπο τέτοιο, που ξεπερνούν τις θέσεις των θεατών. Αγωγός μεταφοράς αυτών των συναισθημάτων, είναι οι ήρωες του έργου οι οποίοι κινούνται και ζουν με καλυμμένη απλότητα τέτοιου είδους ανατροπές, που δεν τις περιμένει ούτε ο θεατής, μα ούτε και οι ίδιοι. Ένα ατέρμονο ψυχικό παιγνίδι, μια ανελέητη ενδοσκόπηση δύο ανθρώπινων ψυχών, που τα πιο κρυμμένα αισθήματά τους, είναι και τα πιο αληθινά. Μία εξαρτημένη σχέση, επιφανειακά οικονομική, που ωστόσο έχει τις ρίζες της σε ένα διαιωνισμένο και δυναστικό “φιλικό ομφάλιο λώρο”. Μια σχέση άδικη και εξουθενωτική, με επίκεντρο δύο καταδικασμένους εξ αρχής ήρωες, σε ρόλους αστείρευτους από πλευράς εξέλιξης και δίχως πιθανότητες διαφυγής.

*Η είσοδος σε παιδιά κάτω των 14 ετών, δεν επιτρέπεται

  • Συγγραφή (2006): Γιάννης Ζαφείρης
  • Eρμηνεύουν: Περικλής Κασσανδρινός & Γιάννης Ζαφείρης (Φωνή: Δήμητρα Μασούρα)
  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Παυλιδάκης (Βοηθός: Ελένη Πολύζου)
  • Μουσική σύνθεση: Νίκος Καλλίνης
  • Σκηνογραφία: Τάκης Μπελόκας
  • Φωτισμοί: Ανδρέας Απέσσος (Studio Focus) Παραγωγή: ΔηΠε.Θε. Βορείου Αιγαίου – Κεντρική Σκηνή 2014
  • Φωτογραφία – ήχος – video: Γιάννης Ζαφείρης
  • Εκτέλεση παραγωγής: Δημήτρης Μπαχάς

*Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στη μικρή Μαργαρίτα Μπελόκα
VIDEO:
Ανδρέας Απέσσος – “Studio Focus” (κάμερα – SteadyCam – εξοπλισμός), Γιάννης Ζαφείρης (σκηνοθεσία – μοντάζ), Γιώργος Παυλιδάκης (δ/νση παραγωγής – φωτογραφία), Νίκος Καλλίνης (μουσική), Θοδωρής Αργυρούδης (ηλεκτρολόγος), Τάκης Μπελόκας (σκηνογραφία), Δημήτρης Μπαχάς (επιμέλεια παραγωγής).