Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: Η φιέστα τέλειωσε, ο δήμαρχος αποχωρεί…

Χιακή Συμπολιτεία: Η φιέστα τέλειωσε, ο δήμαρχος αποχωρεί…

7

Η  προεκλογική φιέστα της Δευτέρας έδειξε ξεκάθαρα πως ο νυν δήμαρχος ζει σε άλλη εποχή, μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου, χωρίς καμία πρόταση για τα μεγάλα προβλήματα.

 Καθώς τελείωνε χθες η προεκλογική φιέστα του δημάρχου, τέλειωσαν μαζί της και οι όποιες ψευδαισθήσεις για το όραμα του νυν δημάρχου για τη Χίο. Στο δικό του τέλος δεν θα τον ακολουθήσει η κοινωνία του νησιού.  Πέρα από το ανεδαφικό και αδιέξοδο σχέδιό του για νέο λιμάνι ή προβλήτα στο Κοντάρι, ουδέν. 

 Κουβέντα δεν είπε για τον υδράργυρο στο νερό που πίνουμε, ζήτημα για το οποίο έχει την πρώτη ευθύνη. Κουβέντα δεν είχε να πει για το χάλι της πόλης και το κυκλοφοριακό χάος. Κουβέντα για το ΤΑΙΠΕΔ που παίρνει το μισό λιμάνι και τη μαρίνα στο Καστέλλο. Κουβέντα για τα χωριά που έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς πόρους και προοπτική. Κουβέντα για το γεγονός ότι μετέτρεψε επί θητείας του σε διακοσμητικά στοιχεία τους αντιδημάρχους και τα τοπικά συμβούλια των χωριών.

 Κουβέντα για την εκτεταμένη σπατάλη χρημάτων σε έργα και εργάκια χωρίς αξία και σχέδιο για τον τόπο. Κουβέντα δεν είπε για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών. Κουβέντα για την ανεξέλεγκτη βόσκηση. Κουβέντα για τον τουρισμό που έχει αφεθεί σε ανερμάτιστους ερασιτεχνισμούς. Καμία απάντηση στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Καμία προοπτική για τους νέους. Καμία πρόταση για αναστροφή της απομόνωσης του νησιού.  

 Ο ίδιος με πιλότο την εμπειρία από τα τσιμέντα,  τις  εξυπηρετήσεις και την σπατάλη δημόσιου χρήματος ζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Αυτή δεν θα την βρει στις επόμενες εκλογές. Η κοινωνία δεν αντέχει, ο τόπος δεν προχωρά με ιδιοτέλειες και πελατειακά συμφέροντα.

 Οι στημένες φιέστες με θιασώτες πελάτες ψηφοφόρους και με πειθαναγκασμούς της εξουσίας  δεν αποδεικνύουν τίποτα. Τον καλούμε σε ανοικτή αντιπαράθεση επί θέσεων και προτάσεων σε συγκεκριμένα προβλήματα.  

 Κάποτε έφτανε «οι πόρτες του δημάρχου να είναι ανοιχτές για όλους τους πολίτες». Πλέον, δεν φτάνει. Δεν θέλουμε τους πολίτες να προσέρχονται σε γραφεία.  Θέλουμε να νιώθουν το δήμο σπίτι τους, σήμερα απαιτείται να γίνει ο Δήμος το κοινό μας σπίτι.

 Εμείς προχωράμε, μαζί με την κοινωνία, και αφήνουμε πίσω το παρελθόν.

 Χιακή Συμπολιτεία, 11/3/2014