Αρχική Νέα Τοπικά Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου για την προεκλογική συγκέντρωση του Δημάρχου

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου για την προεκλογική συγκέντρωση του Δημάρχου

7

 Χίος, 11 Μαρτίου 2014

“Μήπως ήρθε η ώρα να πάτε σπίτι σας, κύριε Λαμπρινούδη;”


Ως  «μαθητική επανένωση»( reunion) χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χίου την προεκλογική φιέστα που διοργάνωσε χθες. Αν ο δήμαρχος θέλει να συναντιέται με τους πολίτες σε επίπεδο συνάντησης παλαιών συμμαθητών-έστω και στο τέλος της θητείας του- ίσως είναι ώρα να γυρίσει σπίτι του. Πράγματι, η κόπωση την οποία επικαλέστηκε κατά την τελευταία του τετραετία, δεν είναι ανάγκη να τον εξαντλήσει. Μάλλον ήρθε η ώρα να αποχωρήσει, γιατί άλλη τέτοια «ανάπτυξη» δεν την σηκώνει ο τόπος, και ειλικρινά, ούτε κι εμείς!

 Ισχυρίστηκε ότι η μακρόχρονη εμπειρία του στα κοινά – από την εποχή που ήταν κοινοτάρχης Δαφνώνα, δηλαδή πριν από τριάντα (;) χρόνια –  είναι βασικός λόγος για τον οποίο πρέπει να τον εμπιστευθεί ξανά ο χιώτικος λαός. Ας μας εξηγήσει τότε ο κ. Λαμπρινούδης, γιατί παρόλο που υπήρξε σε θέσεις ευθύνης (δήμαρχος, Πρόεδρος ΤΕΔΚ, Νομάρχης και ξανά Δήμαρχος) τόσα χρόνια, γιατί εξακολουθούμε να συζητάμε:

1. Για το υδρευτικό – ένα ζήτημα που δεν έχει καταφέρει να λύσει καμία δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια, ούτε φυσικά ο κ. Λαμπρινούδης (παρόλο που το έκανε σημαία του για να εκλεγεί Νομάρχης). Αντίθετα, εξακολουθούμε να έχουμε κακής ποιότητας νερό, το οποίο όμως τώρα πια πληρώνουμε ακριβότερα, καθώς είναι επιλογή της δημοτικής αρχής η ΔΕΥΑΧ να λειτουργήσει με όρους εταιρείας, ως εκ τούτου το νερό να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό.

2. Για φαραωνικά έργα – τα οποία υπήρξαν επιλογές του κ. Λαμπρινούδη, αλλά τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από κατασπατάληση πόρων – βλέπε το μεγάλο όραμα του νέου λιμένα στο Κοντάρι, το αεροδρόμιο, τα πεταμένα λεφτά σε γέφυρες τύπου οδικού άξονα Χίου Καρδαμύλων, αντί των ουσιαστικών προβλημάτων οδοποιίας που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

3. Για σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος – όταν είναι γνωστό ότι αυτές είναι αρχές που δεν αφορούν τις πολιτικές επιλογές του κ. Λαμπρινούδη και της παράταξής του, εφόσον συμφωνούν σε επενδύσεις τύπου ΡΟΚΑ, εφόσον δεν αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και εφόσον έχουν καταντήσει την ανακύκλωση πεδίο αντιπαράθεσης μικροπολιτικών συμφερόντων και μνηστήρων της ιδιωτικοποίησης των σκουπιδιών. Άλλωστε ο ΧΥΤΑ που θα γίνει , αν γίνει, ΧΥΤΥ ,πληρώνεται αδρά από το δήμο, μέσω της τσέπης των δημοτών, αλλά δεν είπε κουβέντα γι αυτό (400.000 ευρώ του 2013 με ανοιχτό λογαριασμό υπολοίπων προς το ΦΟΣΔΑ)

4. Για τη ρημαγμένη Αμανή και την περίφημη ρήτρα που ψήφισε και ο ίδιος με τον αντίστοιχο αντιδήμαρχό του (ΝΔ) και ποτέ δεν τήρησαν.

5. Για τη στήριξη των Μαστιχοχώρων που κι αυτή έμεινε στα χαρτιά, με τη μόνη βοήθεια από …τον Καναδά!

 Αν πραγματικά νοιαζόταν για τους πολίτες και τα παιδιά τους ο κ. Λαμπρινούδης, τότε:


  • θα πάλευε για ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών – χωρίς οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, όπως τα τροφεία με τους παιδικούς σταθμούς ή θα μονιμοποιούσε δομές όπως το «Βοήθεια στο σπίτι» που χρόνια τώρα βρίσκεται στην εντατική.

  • Δεν θα άφηνε σε κανένα σχολείο τους μαθητές να ξεπαγιάζουν, και η προμήθεια πετρελαίου να γίνεται από τους συλλόγους και τους γονείς.

  • Αν νοιαζόταν για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, δεν θα αντιμετώπιζε την πολιτιστική δημιουργία ως πεδίο δημοσίων σχέσεων για εκείνον και τους συμβούλους του.

  • Αν τον ενδιέφερε να ακούει τι έχουν να πουν οι πολίτες αυτού του τόπου, τότε θα λάμβανε υπόψη τα συλλογικά όργανα, τις λαϊκές συνελεύσεις, τους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, τόσο ενεργοποιώντας τα θεσμικά όργανα του δήμου, όσο και ακούγοντας τις απόψεις τους μέσα σε δημοτικά συμβούλια και διαβουλεύσεις. Δεν θα έκανε παρωδία την έννοια του διαλόγου, ούτε θα χρησιμοποιούσε τις προσωπικές σχέσεις, και τις εξυπηρετήσεις για να λέει ότι παράγει έργο.

  • Αν τον ενδιέφερε η ανεργία δεν θα είχε μετατρέψει τα μικροέργα σε κλαμπ απευθείας αναθέσεων σε δικά του πρόσωπα, αλλά θα δεχόταν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για διαπαραταξιακή επιτροπή, που μαζί με το συνδικάτο οικοδόμων θα έδινε τα έργα σε όλους με τη σειρά.

 Όσο για τις λαθροχειρίες με τους Τούρκους τουρίστες που ο ίδιος τους έφερε στο νησί ή τα ταξίδια του ΚΑΠΗ στο εξωτερικό με έξοδα των ωφελούμενων, ακόμα και τα γεύματα ή τα αυτονόητα προνοιακά επιδόματα, αυτά εντάσσονται στη γνωστή λογική της δημοτικής αρχής να καπηλεύεται αυτά που στοιχειωδώς οφείλει να πράττει, να καπηλεύεται τον ανθρώπινο πόνο και ανάγκη!

 Δυστυχώς για το δήμαρχο-και η ανάλυση του ακροατηρίου αυτό δείχνει- οι πολίτες της Χίου έχουν καταλάβει ότι τόσο ο κ. Λαμπρινούδης, όσο και οι γερασμένοι συνεργάτες του με το σιτιζόμενο ιερατείο, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, κόμματα που υπηρέτησαν τις πολιτικές που έφεραν σήμερα τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση, όχι μόνον έχουν ξεσκεπαστεί πολιτικά να παίζουν τόσα χρόνια το ίδιο έργο, αλλά  έχουν αγανακτήσει αφάνταστα το λαό μας.

Ευτυχώς για όλους μας, οι εκλογές που θα αλλάξουν αυτό το σκηνικό, στέλνοντας στα σπίτια τους όλους αυτούς που μας δουλεύουν τόσα χρόνια, είναι πολύ κοντά.

Γι αυτό και ως Λαϊκή Συσπείρωση κοιτάζουμε κατάματα το λαό μας και του λέμε ότι υπάρχει λύση, υπάρχει εγγύηση να γυρίσει σελίδα, στηρίζοντας, ενισχύοντας, συμπορευόμενος με το ψηφοδέλτιο που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς όφελος του λαού και στο δήμο και στην περιφέρεια.