Αρχική Νέα Τοπικά Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ: Για το θάνατο του 46χρονου εργάτη

Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ: Για το θάνατο του 46χρονου εργάτη

13

 
«Σοβαρά ερωτηματικά για τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής προκαλεί ο τραγικός θάνατος του 46χρονου εργάτη, αλβανικής καταγωγής, που έπεσε από σκαλωσιά που βρισκόταν στον 5ο όροφο πολυκατοικίας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕQ:

«Ο άτυχος εργάτης, πατέρας δυο παιδιών μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Χίου γύρω στις 10 το πρωί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου και εξέπνευσε περίπου 2 ώρες αργότερα.

Οι άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να δουλεύουν οι εργάτες σήμερα, κοστίζει την ίδια τους τη ζωή».

Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ δηλώνει ότι «θα παρέμβει προς την κατεύθυνση διερεύνησης της υπόθεσης στα ΔΣ του εργατικού κέντρου και του Σωματείου Οικοδόμων προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν βρίσκονται.

Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ δηλώνει πως τα ταξικά σωματεία, θα συνεχίσουμε ασίγαστα την πάλη ώστε να διαφυλαχθούν στις μέρες μας οι συνθήκες ασφαλούς εργασίας, όσο βέβαια αυτό είναι δυνατό, μέχρι την οριστική νίκη των εργατών όπου η ασφάλεια στους τόπος δουλειάς δεν θα αποτελεί «κόστος» αλλά πρώτιστο καθήκον.

Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργάτη».