Αρχική Νέα Τοπικά Χριστιάνα Καλογήρου: υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου- ανακοίνωση και των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών (VIDEO)

Χριστιάνα Καλογήρου: υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου- ανακοίνωση και των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών (VIDEO)

93

Η Χριστιάνα Καλογήρου έκανε σήμερα, Τετάρτη 19 Μαρτίου, την ακόλουθη δήλωση (VIDEO):
«Απευθύνομαι στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου για να δηλώσω την απόφασή μου να είμαι υποψήφια Περιφερειάρχης στις εκλογές του Μαΐου. Μαζί μου στην μεγάλη και κοινή προσπάθεια που ξεκινάμε είναι ως χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες οι:
* Σταμάτης Κάρμαντζης – Δικαστικός επιμελητής (ΧΙΟΣ)
* Νίκος Κατρακάζος – Οικονομολόγος, τουριστικός πράκτορας (ΣΑΜΟΣ)
* Στρατής Κύτελης – Ιατρός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λέσβου (ΛΕΣΒΟΣ)
Στην κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα μας, η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου χρειάζεται σήμερα μια νέα αρχή, ικανή να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, που τόσο έχει δοκιμαστεί και δοκιμάζεται από την κρίση.

Σε μια εποχή με νέες ανάγκες και νέες απαιτήσεις επιβάλλεται να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που οι νέες συνθήκες διαμορφώνουν.
 
Συμμετέχω ως Υποψήφια Περιφερειάρχης σε αυτή την προσπάθεια, γιατί πιστεύω στις δυνατότητές μας, στις δυνάμεις των νησιών μας και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων τους.
 
Δεν θα αρκεστούμε στις διακηρύξεις. Προτάσεις και λύσεις μας χρειάζονται. Προτάσεις για την ανάπτυξη, λύσεις για την ανεργία, θέσεις για την κοινωνική συνοχή.
 
Για μια ολοκληρωμένη, συγκεκριμένη και ρεαλιστική πολιτική για τα νησιά μας.
 
Είμαι εδώ παρούσα, μαζί με τους συνεργάτες μου, για να δουλέψουμε, με αποφασιστικότητα, με δημιουργικότητα και με εντιμότητα.
 
Στη μάχη αυτή στρατεύομαι με την εμπειρία και τη γνώση που έχω αποκτήσει, ώστε με την απόφαση των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου, να κάνουμε ένα δημιουργικό βήμα μπροστά.
 
Στην προεκλογική περίοδο που αρχίζει, σε επικοινωνία και διάλογο με τους πολίτες, θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προτάσεις, τις λύσεις και τις θέσεις μας.
 
Τους καλούμε μαζί να προχωρήσουμε.
 
Γιατί είμαστε εμείς που θα ορίσουμε το μέλλον μας».
 
 
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
Υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 

Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε το 1964. Από τα φοιτητικά της χρόνια, ευαισθητοποιημένη στα κοινά, αναπτύσσει έντονη πολιτική δραστηριότητα. Το 2004, εκλέγεται βουλευτής νομού Λέσβου και κατά τη θητεία της διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Προστασίας Περιβάλλοντος, καθώς και της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, όπου παρήγαγε ένα αξιοσημείωτο έργο. Με την εισήγησή της «Η νησιωτική πολιτική ως αναπόσπαστο τμήμα των πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης» το 2005, να γίνεται ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα της Βουλής. Εισηγήθηκε, επίσης, τη συνταγματική κατοχύρωση (άρθρο 101) της μέριμνας για τις ειδικές συνθήκες των νησιωτικών περιοχών. Από το 2012 βρίσκεται στη θέση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Παράλληλα, δραστηριοποιείται και συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες πολιτών (συνέδρια, εκδηλώσεις) για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και για θέματα που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα.
Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης μεγάλων έργων. Έχει εκπονήσει σημαντικές μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης.
Σήμερα, είναι υποψήφια Περιφερειάρχης για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.