Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΜΕ Χίου: αποστολή αλληλεγγύης στην Κεφαλλονιά

ΕΛΜΕ Χίου: αποστολή αλληλεγγύης στην Κεφαλλονιά

7

Αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και ειδικότερα η εκπαιδευτική-μαθητική κοινότητα, με τον κρατικό μηχανισμό να μην  μπορεί να   ανταποκριθεί, ως όφειλε, στις απαιτήσεις που έχουν προκύψει, η έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης είναι χρέος όλων μας και πρωτίστως συλλογικοτήτων που διακατέχονται από πνεύμα αλληλεγγύης όπως η ΕΛΜΕ Χίου.

 

Με τις υποδομές να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και εκατοντάδες κτίρια (μεταξύ αυτών σχολεία και οικίες μαθητών) να έχουν κριθεί ακατάλληλα, οι σεισμόπληκτοι είναι υποχρεωμένοι να ζουν, και να κοιμούνται σε σκηνές, σε γυμναστήρια, σε πλοία και στα αυτοκίνητά τους. Πολλοί εξ αυτών, στερούνται ακόμη και βασικά αγαθά, όπως φαγητό και νερό.

Η ΕΛΜΕ Χίου που από την πρώτη στιγμή δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της στο λαό της Κεφαλονιάς, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης και σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων και της μαθητικές κοινότητες των σχολικών μονάδων της Χίου προχώρησε στη συλλογή υλικών (τρόφιμα, είδη ατομικής καθαριότητας κτλ).

Τα υλικά αφού πρώτα συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν με την ευθύνη των εκπαιδευτικών μεταφέρθηκαν στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χίου.

Σήμερα (Τρίτη 18 Μαρτίου 2014) είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποστείλουμε 115 κιβώτια στην Κεφαλονιά. Ευχαριστούμε τη μεταφορική «Ερμής» για την προσφορά της να διεκπεραιώσει χωρίς αμοιβή την συγκεκριμένη μεταφορά. Την παραλαβή τους εκεί έχει αναλάβει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς που σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και άλλους κοινωνικούς φορείς θα τα προωθήσει στους πληγέντες.