Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Δασκάλων: Η ανατροπή των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων ενάντια στην αξιολόγηση...

Σύλλογος Δασκάλων: Η ανατροπή των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων ενάντια στην αξιολόγηση δεν θα περάσει

8

 Η στάση των δασκάλων – νηπιαγωγών απέναντι στην εγκύκλιο 10 του ΥΠΑΙΘ. Μπλόκο στα παπαγαλάκια της εξουσίας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Σωματείο απ’ τη Δευτέρα 24 Μάρτη θα βρεθεί κοντά στους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς. Το Δ.Σ. σας ενημερώνει πάντα με υπευθυνότητα και με γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Είμαστε εργαζόμενοι, έχουμε δικαιώματα!

Διαπαιδαγωγούμε την αυριανή γενιά των εργαζομένων!

Ως παιδαγωγοί – επιστήμονες και εργαζόμενοι, οφείλουμε να καλλιεργήσουμε τη σκέψη και τη συνείδηση των παιδιών μας με αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης, πρώτα στον εαυτό μας και δεύτερον στην κοινωνία. Μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε όλα αυτά που ετοιμάζουν, το μαύρο εργασιακό, ασφαλιστικό και παιδαγωγικό μέλλον. Ετοιμάζουν το σχολείο της αγοράς, το σχολείο της φυλακής της σκέψης και της έκφρασης! Θα το δεχτούμε;

Σε σχολεία και νηπιαγωγεία της Χίου, μετά τα συντριπτικά αποτελέσματα που διαμορφώθηκαν με τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στη συγκέντρωση υπογραφών στο πρακτικό του Συλλόγου, έχουν ξαμοληθεί τα παπαγαλάκια της εξουσίας με τα γνωστά διλήμματα: «Το τάδε σχολείο έκανε ομάδες εργασίας», «αν δεν κάνετε ή δεν συμμετέχετε σε ομάδες εργασίας, θα απολυθείτε», «η αξιολόγηση θα γίνει ούτως ή άλλως, γιατί το αρνιέσαι;».

Επιχειρείται η ανατροπή των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων με την επανάληψη συνελεύσεών τους, με στόχο να περάσει η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ και του ΟΟΣΑ (βλέπε έκθεση 2011) για δημιουργία ομάδων εργασίας.

Έχουμε ήδη απαντήσει!

Εμείς συνάδελφοι δεν διαλέξαμε το επάγγελμα του δασκάλου μόνο για το ξεροκόμματο της επιβίωσης, αλλά και γιατί βάζουμε ένα λιθαράκι στο αύριο του λαού. Γιατί χτίζουμε την αυριανή γενιά εργαζομένων. Γιατί διδάσκοντας εμπνέουμε ιδανικά και αξίες. Γιατί είμαστε δάσκαλοι και θέλουμε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με αυτά απαντάμε λοιπόν στους παρατρεχάμενους της εξουσίας. Γιατί δεν πρέπει να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τη μίζερη ζωή που διαμορφώνουν για εμάς και τα παιδιά μας.

Χιλιάδες συνάδελφοί μας είναι αδιόριστοι, χιλιάδες παιδιά μας, απόφοιτοι παιδαγωγικών τμημάτων δεν βρίσκουν δουλειά, χίλιοι συνάδελφοι απολύθηκαν. Πληρώνουμε την περίθαλψή μας χωρίς καμία ιατροφαρμκευτική πρόνοια, μειώθηκαν οι μισθοί μας. Μακρύς ο κατάλογος…

Κάθε στιγμή στον αγώνα έχει τη δική της αξία. Σ’ αυτή τη φάση, το σωματείο καλεί τα μέλη του συλλογικά και οργανωμένα ν’ αντισταθούν με το συνδικάτο. Κανένας μόνος! Η αξιολόγηση της ζωής μας δεν θα περάσει! Θα βρεθούμε δίπλα σας στους χώρους δουλειάς.

Κανένας εθελοντής στις ομάδες εργασίας – κανένας να μην πέσει στην παγίδα που στήνουν ότι δήθεν η εγκύκλιος 10 πρέπει να υλοποιηθεί. Απλά δείχνει τη γύμνια τους…

Καμία ανατροπή της ήδη εκφρασμένης θέλησης των συλλόγων διδασκόντων. Τυχόν νέα συνέλευση διδασκόντων γι’αυτό το θέμα είναι εκ του πονηρού.

 

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                      Τσίγκος Στέφανος

Διαφήμιση