Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: «Συζητάμε για το νερό!»

Χιακή Συμπολιτεία: «Συζητάμε για το νερό!»

5

 
Στο Καφενείο της Αγοράς, δίπλα στο δημαρχείο, καλεί η Χιακή Συμπολιτεία την Τετάρτη, 26/3, στις 5.30 μ.μ. φορείς και πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους για το νερό.
«Πρεμιέρα» σήμερα για τη σειρά εκδηλώσεων διαλόγου με την κοινωνία που έχει καταστρώσει η Χιακή Συμπολιτεία με την υποψήφια Δήμαρχο Ερμιόνη Φρεζούλη.
Η σημερινή ανοιχτή δημόσια συζήτηση, στις 5.30 μ.μ. στο Καφενείο της Αγοράς (δίπλα στο δημαρχείο) θα έχει θέμα το νερό, «
ένα δημόσιο αγαθό, αναντικατάστατο για τη ζωή και την ευημερία», όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση.

Η διαδικασία της διαβούλευσης έχει σχεδιαστεί έτσι από τη Συμπολιτεία, σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις απόψεις τους και αυτές να καταγραφούν με τόση σαφήνεια ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν στο τελικό πρόγραμμα της παράταξης. 


Η Ερμιόνη Φρεζούλη, επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας, έχει άλλωστε ήδη επισημάνει ότι στις ανοιχτές συζητήσεις που ξεκινούν, «καθένας και καθεμιά συμμετέχουν ισότιμα.
 Έχουν όλοι και όλες δικαίωμα λόγου. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι καθηγητής πανεπιστημίου ή αγρότης. Δεν έχει σημασία αν ασχολείται με τα οικιακά ή αν είναι δημόσιος υπάλληλος. Δεν είναι στόχος μας να μιλήσουν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι», θέλουμε να συμμετάσχει ενεργά η κοινωνία».

Για το ίδιο το ζήτημα του νερού, η Χιακή Συμπολιτεία επισημαίνει ακόμα πως «η ισότιμη πρόσβαση όλων σε νερό ασφαλές και καλής ποιότητας αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Η ορθή διαχείρισή του αποτελεί προϋπόθεση και μοχλό για την ανάπτυξη οποιουδήποτε τομέα της οικονομίας του νησιού μας».

Η επόμενη ανοιχτή συζήτηση της Συμπολιτείας θα έχει θέμα «Αλληλεγγύη – Πρόνοια – δικαιώματα» και θα γίνει στον ΦΟΒ το προσεχές Σάββατο, 29 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα.

Το προσχέδιο του προγράμματος της Χιακής Συμπολιτείας για το νερό, που αποτελεί και την αφορμή για τη σημερινή συζήτηση, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα xiakisimpolitia.gr ή σε έντυπη μορφή στα γραφεία της παράταξης (Βενιζέλου 13).