Αρχική Νέα Τοπικά Με ένα ασθενοφόρο για 1 μήνα όλο το νησί!

Με ένα ασθενοφόρο για 1 μήνα όλο το νησί!

13


Δεν θα είναι πρωταπριλιάτικο αστείο η ύπαρξη ενός μόνο ασθενοφόρου ανά βάρδια για όλο το νησί, αφού αν περάσει όπως έχει το πολυνομοσχέδιο την Κυριακή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί και του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσαν από το Σωματείο των Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο, προβλέπεται η παραπομπή σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα (σύμφωνα με το σχέδιο) των έξι (6) οδηγών των νοσοκομείων.

Μέσα σε μία εβδομάδα οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στο φορέα που εργάζονταν και εν συνεχεία η Διοίκηση του εκάστοτε Νοσοκομείου μέσα σε 3 μέρες να στείλει το σχετικό αίτημα στο ΕΚΑΒ.

Τα τυπικά προσόντα που θέτει ο νόμος φαίνεται ότι δεν θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα, τουλάχιστον στους εργαζόμενους οδηγούς των περιφερειακών νοσοκομείων όπου δεν υπάρχει θέμα για πληθώρα οδηγών.

Τι γίνεται όμως σε αυτό το μήνα που οι εργαζόμενοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα;

«Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα», μας είπαν οι εργαζόμενοι.

Θα μείνουν να καλύψουν τις ήδη κουτσουρεμένες βάρδιες 7 οδηγοί ΕΚΑΒίτες καθώς και ένας συμβασιούχος (λήγει τον Ιούλιο η σύμβασή του), που πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει βάρδια για 2ο ασθενοφόρο ούτε την ημέρα!

Να σημειώσουμε δε ότι το Κέντρο Υγείας Πυργίου έχει ήδη 6 ακάλυπτες βάρδιες την εβδομάδα.

/////