Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: «O δήμος δίπλα στον πολίτη»: Το Σάββατο 29/3 στον ΦΟΒ...

Χιακή Συμπολιτεία: «O δήμος δίπλα στον πολίτη»: Το Σάββατο 29/3 στον ΦΟΒ η δεύτερη ανοιχτή συζήτηση

8

  Στην αίθουσα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου καλεί φορείς και πολίτες η Χιακή Συμπολιτεία να καταθέσουν ισότιμα τις απόψεις τους, το Σάββατο 29/3 στις 6.30 μ.μ. στη συζήτηση με θέμα «ο δήμος δίπλα στον πολίτη: αλληλεγγύη, πρόνοια, κοινωνική πολιτική».
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν συγκαταλέγεται βεβαίως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», η λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, οι δομές πρόνοιας, οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στήριξης των ΑμΕΑ, όλα εκείνα που απαιτούνται για να γίνει ο δήμος, συμπαραστάτης της κοινωνίας στην κρίσιμη συγκυρία, τονίζει στη σχετική πρόσκληση η υποψήφια Δήμαρχος Ερμιόνη Φρεζούλη.
Στόχος άλλωστε, όπως τονίζουν και τα μέλη της Χιακής Συμπολιτείας είναι «να διαμορφωθεί ένα σαφές σχέδιο για την οργάνωση της αλληλεγγύης, τη στήριξη των συμπολιτών μας, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής». Θεωρούν παράλληλα πως «η τοπική αυτοδιοίκηση στη συγκυρία της κρίσης μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο με δράσεις και διεκδικήσεις για την αποφυγή της διάλυσης των δομών εκείνων που κρατούν την κοινωνία όρθια. Τώρα, που οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες έχουν ανάγκη όσο ποτέ την ύπαρξη ενός διευρυμένου κράτους πρόνοιας, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη ραγδαία συρρίκνωση και κατάρρευσή του».
  Η διαδικασία της διαβούλευσης έχει σχεδιαστεί έτσι από τη Συμπολιτεία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις απόψεις τους και αυτές να καταγραφούν με τόση σαφήνεια ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν στο τελικό πρόγραμμα της παράταξης. 

 Το προσχέδιο του προγράμματος της Χιακής Συμπολιτείας για την αλληλεγγύη και την πρόνοια, ως αφορμή για τη συζήτηση, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα xiakisimpolitia.gr ή σε έντυπη μορφή στα γραφεία μας (Βενιζέλου 13). 
Η επόμενη, 3η ανοιχτή συζήτηση της Συμπολιτείας θα αφορά τον Τουρισμό και θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 3 Απρίλη.