Αρχική Απόψεις Aρθρα Μανόλης Στάθης: κριτική στη συνέντευξη Γανιάρη για το θέμα της ΕΝΑ Χίου

Μανόλης Στάθης: κριτική στη συνέντευξη Γανιάρη για το θέμα της ΕΝΑ Χίου

12

Θέμα αντίληψης η μνήμη χρυσόψαρου;

Γνωστό τοις πάση ότι η εικόνα του κυρίου Γανιάρη σαν αντιπεριφερειάρχη είναι αυτή της απραξίας της αβελτηρίας και της ανικανότητας. Την εικόνα αυτή ο ίδιος αγωνίζεται να ανασκευάσει με την τελευταία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα Πολίτης. Μάταια όμως καθόσον με τα λεγόμενα του όχι μόνο δεν κατορθώνει να αλλάξει πολιτικό προφίλ  αλλά αντίθετα στο ήδη υπάρχον να προσθέσει και το στοιχείο της κουτοπονηριάς. Δεν αναφερθούμε διεξοδικά  στην προσπάθεια του να μας πείσει ως πλανόδιος  ότι μας γελούν τα μάτια μας και ότι τελικά η Περιφέρεια δεν είναι εκκωφαντικά απούσα από την καθημερινότητα του Χιώτη αλλά  αντίθετα γίνεται έργο το οποίο είναι  μπροστά μας αλλά απλά δεν το αντιλαμβανόμαστε. Γιατί είναι σαν να προσπαθεί να αποδείξει κανείς τα αυταπόδεικτα. 

Θα επικεντρωθούμε σε δύο επί μέρους ζητήματα που αφορούν την προσπάθεια του να υπερασπιστεί την απόφαση του για λύση και εκκαθάριση της ΕΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε. κάνοντας αναφορά παράλληλα στον τέως νομάρχη Γιώργο Καλουτά.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη στην συνέντευξή σας  αυτή υποστηρίξατε ότι η απόφαση για λύση και εκκαθάριση της ΕΝΑ ΧΙΟΥ ΑΕ ήταν σωστή χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι οι ζημιές που κατέγραψε έφτασαν τελικά τα 450.000 Ευρώ.  Κουτοπόνηρα όμως αποκρύψατε από τον Χιώτικο λαό ότι από το συνολικό αυτό ποσό τα 250.000 Ευρώ (πάνω δηλαδή από τα μισά) καταγράφηκαν από την στιγμή που εσείς αναλάβατε την ΕΝΑ ΧΙΟΥ ΑΕ.  Αυτό δεν τα λέμε εμείς αλλά εσείς ο ίδιος. Συγκεκριμένα στην εισήγηση που εσείς ο ίδιος  κάνατε στο περιφερειακό συμβούλιο στις 12/06/2011,στα πλαίσια της συζήτησης για το θέμα της ΕΝΑ ΧΙΟΥ, υποστηρίξατε ότι ο λόγος που σας ανάγκασε να πάρετε την απόφαση για λύση και εκκαθάριση ήταν η ζημιές που παραλάβατε από την προηγούμενη διοίκηση οι οποίες έφταναν τότε τα 196.000 ευρώ.  Στην  τελευταία συνέντευξή σας  στον Πολίτη 27/03/2014 αναφέρατε ότι ζημιές της εταιρείας θα ανέλθουν στα 450.000 ευρώ. Δηλαδή κάνετε λόγο για 250.000 ευρώ επιπλέον ζημιές που καταγράφηκαν με εσάς στο τιμόνι της εταιρείας. Συγχαρητήρια!!!

Πάντως ένα πράγμα πρέπει τουλάχιστο να σας αναγνωριστεί: θέλει  μεγάλη πολιτική τέχνη να φεσώνεις σε περίοδο μνημονίου με τέτοιο τρόπο τον Χιώτικο λαό, να του το λες μάτια κούτελα και να καμαρώνεις κιόλας. 

Τέλος  σχετικά με την αναφορά σας στον εκλιπόντα Γιώργο Καλουτά θα ήθελα να ρωτήσουμε το εξής απλό. Υπήρξατε συνεργάτης συνοδοιπόρος ή συνοραματιστής  με τον  αείμνηστο νομάρχη και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι; Περίεργο γιατί όσοι έτυχαν να βρεθούν δίπλα του όταν έδινε τις μάχες για το καλό της Χίου γνώριζαν πολύ καλά ποιοί τον στήριζαν και ποιοι έστεκαν απέναντί του.  Και το σίγουρο είναι ότι ο όψιμα αυτονομημένος πολιτικός χώρος στο οποίο ανήκετε μάλλον τον πολεμούσε με λύσσα έκανε παρά στήριζε τις επιλογές του.

Μανόλης Στάθης

 

Οικονομολόγος – Εκπαιδευτικός