Αρχική Νέα Τοπικά Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Ξεσηκωμός για τη σίτιση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε όλα...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Ξεσηκωμός για τη σίτιση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε όλα τα νησιά την Τρίτη 1/4

28

 ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ!!

 

 

Μετά την περσυνή απόφαση του Υπουργείου να μπουν πιο αυστηρά κριτήρια με βάση το οικογενειακό εισόδημα (45.000 ευρώ), πολλοί συνάδελφοί μας πετάχτηκαν έξω από τη δωρεάν σίτιση.
Μάλιστα το προεδρικό διάταγμα προέβλεπε πως είναι στην αρμοδιότητα των Ιδρυμάτων, αν δεν έχουν λεφτά στα ταμεία, να προσαρμόζουν το όριο προς τα κάτω.
Έτσι έχουμε φτάσει σήμερα, από τους 12.000 εγγεγραμμένους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μόλις οι 2.000 σιτίζονται δωρεάν.
Την ίδια ώρα που στο Πανεπιστήμιο της Ρόδου υπήρξαν κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από το άθλιο φαγητό που τους σέρβιραν, με ευθύνη του εκεί ιδιώτη-εργολάβου!!!!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται τώρα με απόφασή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου να μειώσει κι άλλο τον αριθμό των δικαιούχων. Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει πως αν κάποιος δεν φάει στη λέσχη μία φορά το μήνα, αν δηλαδή δε δώσει το «παρών», θα πετιέται αυτόματα έξω από το ηλεκτρονικό σύστημα και θα μπαίνει σε λίστα αναμονής «μέχρι νεοτέρας….»!!!!!!!!

Όσο παρατηρούμε όλες αυτές τις εξελίξεις αμέτοχοι, αυτοί θα συνεχίζουν να παίρνουν όποιο δικαίωμα μας έχει απομείνει! Παίρνουμε θέση!!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 01/04 στις 12.00 ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ…..

·        ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΜΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ στις λέσχες σίτισης-

·        ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ μας στις κατά τόπους Διοικήσεις των σχολών μας.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:


1.    ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ανεξαρτήτως εισοδήματος! Κανένας να μην πληρώσει το άθλιο «χαράτσι» των 3 ευρώ.


2.    Χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας. Απαιτούμε άμεσα κονδύλι από το Υπουργείο Παιδείας. Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου.

 

Ήδη έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής: ο Σύλλογος εστιακών Φοιτητών Σάμου, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, ΜΠΕΣ και ΣAΧΜ Σάμου και συνεχως αυξάνονται οι αποφάσεις!

       

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

 

Δεν είναι όλοι με τα συμφέροντα των φοιτητών.


Για άλλη μια φορά αποδυκνείεται περίτρανα ότι η ΔΑΠ είναι το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης. Στα περισσότερα τμήματα καταψήφισαν την κινητοποίηση. Συγκεκριμένα στη Ρόδο είπαν ότι είναι πολύ λίγα τα χρήματα που δίνουν οι φοιτητές. Στο τμήμα περιβάλλοντος η ΔΑΠ μέσω του ΔΣ αποφάσισε να πραγματοποιήσουν την ίδια ώρα με την παναιγιακή κινητοποίηση σε άλλο μέρος. Και στο τμήμα γεωγραφίας η ΔΑΠ με την αυτοδυναμία που έχει στο ΔΣ έχει αποφασίσει ότι θα εμποδίσει την πραγματοποίηση κάθε κινητοποίησης που θα εμποδίζει τους φοιτητές να ΜΗΝ πληρώνουν τον ιδιώτη στη σίτιση.

 

                                                            Επιτροπή αγώνα του ΜΑΣ