Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: καλεί σε διαβούλευση για τον τουρισμό

Χιακή Συμπολιτεία: καλεί σε διαβούλευση για τον τουρισμό

23

 

Συνεχίζει το …σερί των ανοιχτών συζητήσεων η Χιακή Συμπολιτεία, η δημοτική παράταξη με επικεφαλής την Ερμιόνη Φρεζούλη, επιδιώκοντας να καταγράψει καθαρά τις απόψεις φορέων και πολιτών για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, ώστε να συμπεριληφθούν στο τελικό της πρόγραμμα που θα δημοσιοποιηθεί αμέσως μετα το Πάσχα. Αυτή τη φορά το θέμα είναι ο τουρισμός, και το ραντεβού στο καφενείο του Μανίκα (απέναντι από την προβλήτα πρόσδεσης του πλοίου) την  Τετάρτη 2/4 στις 6.30 το απόγευμα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση:

 

Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι μνημονιακές πολιτικές και οι λανθασμένοι τοπικοί και περιφερειακοί χειρισμοί εκτόξευσαν την ανεργία, μείωσαν δραματικά το εισόδημα και υποβάθμισαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Χίου. Την τελευταία δεκαετία, οι αφίξεις τουριστών κάθε χρόνο μειώνονται κατακόρυφα, φτάνοντας σε ορισμένες κατηγορίες το 66%

Ένας περιβαλλοντικά υπεύθυνος τουρισμός που στηρίζεται στην προσέλκυση τουριστών υψηλής ποιότητας, οι οποίοι συμμετέχουν σε ένα σύνθετο πλέγμα δραστηριοτήτων μπορεί να αναζωογονήσει την τοπική οικονομία. Θα κινήσει ταυτόχρονα τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, προσφέροντας ποιοτικά αγαθά στην τουριστική αγορά, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και αυξάνοντας τους οικονομικούς πολλαπλασιαστές.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο το οποίο πηγαίνει πέρα από την πεπατημένη των φυλλαδίων των Τουριστικών εκθέσεων, σε μια στοχευόμενη προβολή προς τα τμήματα της αγοράς, σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και δόμηση του τουριστικού προϊόντος με βάση τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και την τουριστική ζήτηση.

Ο τουρισμός είναι μια σύνθετη δραστηριότητα, που επεκτείνεται πέρα από την προβολή του «προϊόντος». Χρειάζεται μέριμνα για όλα εκείνα τα τμήματα που απαρτίζουν και επηρεάζουν το τουριστικό ταξίδι: τις συγκοινωνίες, τις υποδομές, τη διαχείριση της Χίου ως τουριστικού προορισμού, τη σήμανση, την τουριστική πληροφόρηση και την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών.

Σας καλούμε να πείτε την άποψη σας και να συνεισφέρετε με τις ιδέες, την εμπειρία και τις γνώσεις σας στην ανοικτή συζήτηση που διοργανώνει η Χιακή Συμπολιτεία για τον Τουρισμό στο καφενείο του Μανίκα την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 6:30 το απόγευμα.