Αρχική Νέα Τοπικά Περιπατητική διαδρομή στα Μεταλλεία Κεράμου από τη Βιβλιοθήκη “Κοραή”, Κυριακή 6 Απριλίου

Περιπατητική διαδρομή στα Μεταλλεία Κεράμου από τη Βιβλιοθήκη “Κοραή”, Κυριακή 6 Απριλίου

10

 
Το  Εφορευτικό  Συμβούλιο  της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής  Βιβλιοθήκης  Χίου   «Κοραής» στο πλαίσιο του προγράμματος περιπατητικών διαδρομών σε μονοπάτια παράδοσης, Ιστορίας και πολιτισμού, πραγματοποιεί πεζοπορική  ιστορική περιήγηση, την Κυριακή  6 Απριλίου  2014, με την καθοδήγηση του Γιώργου Χαλάτση, στα Μεταλλεία Κεράμου.

Πρόκειται για μία  κυκλική ιστορική διαδρομή διάρκειας περίπου 2,5 ωρών γύρω από το χωριό της Κεράμου.
Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε ερημικούς αγροτικούς δρόμους και στα ξεχασμένα μονοπάτια των μεταλλωρύχων μέσα σε υπέροχο πευκόδασος.
Η διαδρομή, μήκους περίπου 5 χλμ, περνάει από το έρημο σήμερα χωριό του Λαρδάτου με τα μισογκρεμισμένα πετρόχτιστα σπίτια, την παλιά βρύση του χωριού  μέσα στη ρεματιά και φυσικά από αρκετές στοές.
Παράλληλα, θα γίνει ιστορική αναδρομή από τον  Πρόεδρο της Βιβλιοθήκης Χρίστο Μπελλέ, σχετικά με το θέμα των μεταλλείων αντιμονίου της περιοχής, που στιγμάτισε τραγικά την κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου. 
Μέσα από αυτή τη δημιουργική διέξοδο για όλους, δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να αγγίξουμε την Τοπική Ιστορία, τις πηγές της, καθώς και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

 Δηλώσεις συμμετοχής στο email της Βιβλιοθήκης: info@koraeslibrary.gr  ή  στο τηλ. 22710-44246 (εσωτ. 2)  μέχρι την Παρασκευή 4 Απριλίου  2014.

 Για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης, απαιτείται η γνωστοποίηση  από τους ενδιαφερόμενους του τρόπου μετακίνησής τους. Εκκίνηση  με λεωφορεία από τη Βιβλιοθήκη  στις   8:30 π.μ. (τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ). Μετά την πεζοπορία, θα υπάρχει χρόνος για φαγητό – για όσους το επιθυμούν –  σε ταβέρνες της περιοχής. Στοιχειώδης απαιτούμενος εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης, νερό.