Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση της Ερμιόνης Φρεζούλη για τη διαθεσιμότητα των οδηγών του ΕΚΑΒ και...

Δήλωση της Ερμιόνης Φρεζούλη για τη διαθεσιμότητα των οδηγών του ΕΚΑΒ και τη στάση του δήμου

39

 Χιακή Συμπολιτεία,    1/4/2014

 

Ερμ. Φρεζούλη: «Το νησί μένει χωρίς ασθενοφόρα, κι ο κ. Λαμπρινούδης ένοχα σιωπηλός»

Χωρίς ασθενοφόρα για έναν (τουλάχιστον) μήνα θα μείνει η Χίος, μετά την οριακή υπερψήφιση του επαίσχυντου πολυνομοσχεδίου. Οι οδηγοί των ασθενοφόρων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα για 30 μέρες και κατόπιν αναμένεται να προσληφθούν στο ΕΚΑΒ.  Με αφορμή τη δυσάρεστη εξέλιξη, η επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας, Ερμιόνη Φρεζούλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση να τεθούν σε “διαθεσιμότητα” οι οδηγοί του ΕΚΑΒ αφήνει ακάλυπτη τη Χίο και εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τους πολίτες που κατοικούν από τα Μεστά ως το Άγιο Γάλας κι από τον Εμποριό μέχρι τα Καμπιά. Απορούμε πως ο δήμαρχος Χίου σωπαίνει μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη, στάση που εξηγείται μόνο από την αμηχανία που του προκαλεί το γεγονός πως επί ημερών του δεν φρόντισε να θωρακίσει  το νησί με στοιχειώδη μέσα στα αγροτικά ιατρεία.

 »Καταθέτουμε την ανησυχία μας για την εξέλιξη, προσθέτοντάς την στην κραυγή απόγνωσης των 3 αγροτικών γιατρών που καλύπτουν τις ανάγκες 13 αγροτικών ιατρείων και των γειτονικών νησιών. Περιττό να τονίσουμε πως δική μας προτεραιότητα, ως Χιακή Συμπολιτεία, αποτελεί η στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα χωριά, ως ασπίδα απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης. Ο δήμος μπορεί και πρέπει να παρεμβαίνει σε μια σειρά από θέματα, όπως  οι συνθήκες φιλοξενίας των αγροτικών γιατρών, η χρήση των νέων τεχνολογιών για άμεση αντιμετώπιση ελαφριών έκτακτων περιστατικών κ.ο.κ.   Ο δήμος οφείλει να είναι, το τονίζουμε διαρκώς, συμπαραστάτης στις ανάγκες των ανθρώπων»

Διαφήμιση