Αρχική Νέα Τοπικά Το θέμα των Νέων Δικαστικών Φυλακών θέτει το Σωματείο Σωφρoνιστικών Υπαλλήλων

Το θέμα των Νέων Δικαστικών Φυλακών θέτει το Σωματείο Σωφρoνιστικών Υπαλλήλων

7

 
Το χρόνιο αίτημα της Χιακής κοινωνίας, και φυσικά του συλλόγου τους, για τη δημιουργία νέων δικαστικών φυλακών, θέτουν και πάλι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του νησιού, εν όψει της επίσκεψης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπου Αθανασίου τη Μ. Δευτέρα.

Όπως τόνισαν σε σχετική συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής, 11/4, η δημιουργία νέων φυλακών αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία τους, αφού εκτός του ότι βρίσκονται εντός της πόλης όπου υπάρχουν τριγύρω σπίτια, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υπάρχουσες αυξημένες ανάγκες.
Αν όμως η τοπική κοινωνία επιθυμεί τη δημιουργία νεου κτηρίου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βλέπουν ότι δεν έχουν την απαιτούμενη στήριξη από βουλευτές και τοπική αυτοδιοίκηση.
«Εδώ και 4 χρόνια δεν μας έχει σταθεί κανείς από αυτούς, σε αντίθεση με την  Εισαγγελέα, το δικηγορικό σύλλογο, το ίδρυμα Τσάκος και κάποιους ιδιώτες. Αν είχαμε τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των βουλευτών  θα είχε τελειώσει το ζήτημα εδώ και καιρό», ανέφεραν χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η απόφαση του κ. Αθανασίου για δημιουργία νέων φυλακών στη Χίο θα ισχύσει με το που επιλεχθεί ο χώρος μετεγκατάστασής τους.

Στη συνέντευξη το παρόν έδωσε και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου, Εμμανουέλλα  Κετσιαντζή, χωρίς όμως να προβεί και σε κάποια δήλωση, δείχνοντας όμως με τη φυσική της παρουσία το πόσο συμφωνεί με την πρόταση.