Αρχική Νέα Τοπικά Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων & εμποροϋπαλλήλων Χίου: κάλεσμα για απεργία Κυριακή των Βαίων

Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων & εμποροϋπαλλήλων Χίου: κάλεσμα για απεργία Κυριακή των Βαίων

20

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 ΣΤΙΣ  13 ΑΠΡΙΛΗ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Συνάδελφε-συνάδελφισσα,


Η κυβέρνηση, υπηρετώντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων,  αφού έχει προχωρήσει στην κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και στην επέκταση των ατομικών συμβάσεων ,επιβάλει μισθούς πείνας των 200-300 ευρώ. Σχεδιάζει νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργεί τις αποζημιώσεις. Καταργεί τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζει τα εφάπαξ, ετοιμάζει νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις και συνεχίζει με νέα μέτρα μέσω της ψήφισης του πρόσφατου Πολυνομοσχεδίου ,που προβλέπει:

ü                  Ο μηχανισμός του κατώτερου μισθού θα τεθεί σε λειτουργία από την 1/1/2017.Η συγκεκριμένη διάταξη «φωτογραφίζει» το νέο κατώτερο μισθό και το κατώτερο ημερομίσθιο, τα οποία δε θα συνοδεύονται από κανένα επίδομα, ούτε τις τριετίες, ούτε το επίδομα γάμου.

ü                  Για τους μακροχρόνια ανέργους πάνω από 25 χρόνων που προσλαμβάνονται με τον κατώτερο μισθό, η αμοιβή τους για προϋπηρεσία που ήδη έχουν, μειώνεται στο 5% για κάθε τριετία (αντί για 10%) και συνολικά στο 15% επί του βασικού μισθού για προϋπηρεσία πάνω από 9 έτη (αντί του 30% που ισχύει).

ü                  Οι εργοδότες ελαφρύνονται από ασφαλιστικές εισφορές. Η «τρύπα» που θα ανοίξει κι άλλο στα έσοδα των Ταμείων βάζει στο τραπέζι τα επόμενα αντιασφαλιστικά μέτρα.


ü   Προωθείται – «πιλοτικά» – η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα. Ορίζονται τουλάχιστον τρεις τουριστικές περιοχές, όπου επιτρέπεται «πιλοτικά η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους», χωρίς καν να απαιτείται απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη.

Η κατάργηση της Κυριακατικης Αργίας δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα «χαράτσια», τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια.


Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές αλλά για όλες της Κυριακές του χρόνου.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα στο εμπόριο έχουν κάνει κόλαση την ζωή του κάθε εργαζομένου, με την κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς ,τη μη καταβολή δεδουλευμένων. Στα 2 εκατομμύρια των ανέργων δεν τους λείπει ο χρόνος, τους λείπουν η δουλειά και τα χρήματα.                                              Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματά μας.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 


ü      Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.


ü      Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.


ü      Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα.


ü      Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.


ü      Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.


ü      Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

    


ü      Θεώρηση βιβλιαρίου υγείας για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο ανεξάρτητα από χρέη.


ü      Απόσυρση όλων των φορολογικών μέτρων και των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των βασικών αναγκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας.

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ !

                                                                                                     

 

 

 

 

                                                                                                   Το Δ.Σ.

                                                                                                       Χίος,10.04.2014