Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: Κυριακή των Βαίων συζήτηση στην πλατεία Βουνακίου για τον πολιτισμό

Χιακή Συμπολιτεία: Κυριακή των Βαίων συζήτηση στην πλατεία Βουνακίου για τον πολιτισμό

7

  

Δεν σταματά την καθημερινή της δραστηριότητα και τις συζητήσεις με την κοινωνία η Χιακή Συμπολίτεια και η Ερμιόνη Φρεζούλη.  
Ετσι την Κυριακή των Βαίων, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, 
καταστρώνει σχέδιο για τον πολιτισμό.
Συγκεκριμένα στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 13/4, στην πλατεία Βουνακίου (καφενείο Διαμαντή Φύκαρη), 
θα συζητηθεί ένα ένα ευρύ φάσμα προτάσεων, οι οποίες πέρα από τις επιμέρους δομές παραγωγής πολιτιστικού έργου, περιλαμβάνουν προτάσεις παρεμβάσεων για την αποτελεσματικότερη ανάδειξη στοιχείων της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του νησιού.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό κάλεσμα, «η σημερινή δημοτική αρχή έχει μετατρέψει τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία στη Χίο σε πολυτραυματία και τους ανθρώπους της τέχνης σε “κομπάρσους”. Άποψή μας είναι  ότι ο πολιτισμός σε όλες του τις εκφράσεις και η κληρονομιά μας στο θέμα αυτό είναι βασικό στοιχείο συνοχής της κοινωνίας που ζούμε.Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας του τόπου μας, της ιστορικής, οικονομικής και κοινωνικής του οργάνωσης».

(Αναλυτικά οι προτάσεις στο xiakisimpolitia.gr)

 Να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή 11 Απρίλη, Η Χιακή Συμπολιτεία βρέθηκε στο Λιθί για ένα στρογγυλό τραπέζι με τους κατοίκους, ενώ το Σάββατο οργάνωσε ανοιχτή συζήτηση για το κυκλοφοριακό στο καφενείο του Κήπου.