Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία σκληρή κριτική σε Δήμαρχο για απευθείας αναθέσεις έργων

Χιακή Συμπολιτεία σκληρή κριτική σε Δήμαρχο για απευθείας αναθέσεις έργων

7

Δελτίο Τύπου, Χιακή Συμπολιτεία, 15/4/2014


Τα δεκαχίλιαρα του δημάρχου
Χιακή Συμπολιτεία: Ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης «μοίρασε» 417.000 χιλιάδες ευρώ μέσα σε 3 εβδομάδες με απευθείας αναθέσεις

Είναι κοινό μυστικό ότι ο απερχόμενος δήμαρχος έχει μετατρέψει το ταμείο και τις υπηρεσίες του δήμου σε εκλογικό κέντρο για να ενισχύσει την επιρροή του και το πελατειακό του δίκτυο. Το ταμείο του δήμου, όμως, αυτό που άνοιξε πολλές φορές την τελευταία περίοδο, περιέχει τα χρήματα όλων μας. Και πρέπει να ξέρουμε που πάνε, σε τι ξοδεύονται, για ποιο λόγο.
Αποφασίσαμε να μετρήσουμε, μέσα από το σύστημα Διαύγεια, τις απευθείας αναθέσεις του κ. Λαμπρινούδη για χρονικό διάστημα 23 μόλις ημερών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου. Το συμπέρασμα; Με 36 διαφορετικές αποφάσεις ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης «μοίρασε» 417.000 χιλιάδες ευρώ μέσα σε 3 εβδομάδες. Για κλαδέματα και χορτοκοπές έως προμήθειες υλικών και συντηρήσεις ανελκυστήρων.
Δεν ισχυριζόμαστε βεβαίως ότι αυτά τα έργα, οι προμήθειες και οι εργασίες είναι άχρηστες, ή ίσως όχι όλες.Και χορτοκοπές πρέπει να γίνουν, και μηχανήματα να συντηρηθούν. Δεν προσάπτουμε επίσης τίποτα στους επαγγελματίες που ανέλαβαν τα συγκεκριμένα έργα.
Επισημαίνουμε όμως τη σπουδή της ανάθεσης λίγο πριν την τυπική προεκλογική περίοδο και μας προβληματίζει η ομοιότητα των ποσών.Κονδύλια «κατ’ αποκοπήν», των 10 και 20 χιλιάδων ευρώ, για εργασίες με φυσικό αντικείμενο που δεν περιγράφεται αναλυτικά, και συνεπώς δεν μπορεί να ελεγχθεί η ορθή εκτέλεση της ανάθεσης. Το να κάνει η απερχόμενη δημοτική αρχή προεκλογικό αγώνα με τα λεφτά μας είναι αν μη τι άλλο σκανδαλώδες.
Υπενθυμίζουμε, τέλος, στους πολίτες της Χίου πως τη Μεγάλη Τετάρτη η δραστηριότητα θα συνεχιστεί, κυρίως με «έργα οδοποιίας» να συζητούνται αυτή τη φορά προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο πουσυγκάλεσε τελευταία ώρα πριν το Πάσχα ο κ. Λαμπρινούδης.

Θεωρούμε πως αυτή η μικρή «ματιά» στα κιτάπια του Δήμου λέει πολλά. Και καλούμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το τι ακριβώς εννοεί η απερχόμενη δημοτική αρχή όταν αναφέρεται σε «εμπειρία διοίκησης».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ σχετική λίστα.
Προηγείται ο αριθμός απόφασης, ο σύνδεσμος στη σχετική σελίδα της Διαύγειας και κατόπιν το έργο και η αμοιβή.