Αρχική Νέα Τοπικά Ειδικό Σχολείο- αγώνας γονιών για τη μελέτη του κτηρίου

Ειδικό Σχολείο- αγώνας γονιών για τη μελέτη του κτηρίου

21


«Ψάχνουμε ακόμα χρήματα για να χρηματοδοτηθεί η μελέτη! Είμαστε βλέπετε λίγοι ψήφοι»,

Μέσα σε αυτές τις λέξεις κρύβεται η αγανάκτηση των γονιών και κηδεμόνων των ειδικών σχολείων του νησιού, που βλέπουν για μια ακόμα φορά να απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αποκτήσουν το δικό τους κτηριακό συγκρότημα τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.(VIDEO)

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα (10/4) στο χώρο του ειδικού σχολείου και που μέχρι σήμερα παρά την τηλεοπτική της προβολή δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ αντίδραση, έγινε μια αναλυτική παρουσίαση του χρονικού του ειδικού σχολείου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ειδικού σχολείου Γιώργου Παραδείση.

Από το 2008 που βρέθηκε το οικόπεδο κοντά στο Καρράδειο Σχολείο και τη διαμάχη μεταξύ του τότε Δήμου Χίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (2009) για το ποιος θα το πρωτοφτιάξει !, φτάσαμε στις καταγγελίες για εγκατάλειψη (από τον Οκτώβριο του 2010) και τις ερωτήσεις στη Βουλή, στο σήμερα όπου δεν έχει έχει γίνει τίποτα απολύτως!

Όχι μόνο αυτό, αλλά να έχουν χαθεί και οι δυνατότητες για χρηματοδότηση της μελέτης ίσως και οι… μακέτες που παρουσιάζονταν εκεί γύρω στα 2011!

«Γιατί δεν ενημερωνόμαστε και εμείς για την πορεία του θέματος; Γιατί ο κ. Νύκτας ή όποιος άλλος δεν βγαίνει να καταγγείλει τους φορείς που ευθύνονται και εμείς να τον στηρίξουμε; Δεν αισθάνεται ο κ. Νύκτας θιγμένος που από το 2011 δεν έχει γίνει σήμερα;», αναρωτήθηκε ο κ. Παραδείσης.

«Αν ήμασταν 200 οικογένειες θα ήταν αλλιώς τα πράγματα», σημείωσε ο ίδιος ενώ τόνισε ότι αυτό που εισπράττουν είναι πως σπρώχνουν την ειδική εκπαίδευση προς τον ιδιωτικό τομέα. «Θέλουν να βρούμε χορηγό ή ιδιωτική εταιρεία για να μας κάνει τη μελέτη», σημείωσε.

Η Αννα Σωτηρίου αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων από το ΕΕΕΕΚ σημείωσε ότι μετά τη ζημιά που είχε συμβεί Οκτώβρη του 2010 στο παλιό κτήριο (πρώην μαιευτήριο) που στεγαζόταν το ειδικό σχολείο, ήταν λύση ανάγκης να στεγαστούν στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και αφού για ένα μήνα έμεναν τα παιδιά στο σπίτι τους. «Λυπάμαι που ο γιος μου έχει αυτή την αντιμετώπιση από την πολιτεία, θα αποφοιτήσει το παιδί μου και δεν θα έχει σχολείο», κατέληξε.


Πρέπει να είναι το μοναδικό ειδικό σχολείο που έχει αυλή στον 1ο όροφο, σχολίασε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων του εδικού σχολείου Γιώργος Πατεριμός.

«Οι δάσκαλοι για μένα είναι ήρωες» συνέχισε, σημειώνοντας ότι οι υποδομές των ειδικών σχολείων είναι άθλιες.

Από την πλευρά των δασκάλων ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Μαυρέλος τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο μιλούσαν για το έργο του ειδικού σχολείου θύμιζε εποχή Μαυρογιαλούρο και πρόσθεσε ότι το σημερινό σχολείο δεν πληροί καμιά προδιαγραφή.

 

 

Διαφήμιση