Αρχική Νέα Τοπικά Αγροδιατροφική Σύμπραξη Βορείου Αιγαίου: στόχος η προώθηση πιστοποίησης της «Κουζίνας του Αιγαίου»

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Βορείου Αιγαίου: στόχος η προώθηση πιστοποίησης της «Κουζίνας του Αιγαίου»

5

                                                                        14.4.2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου στη Μυτιλήνη, η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, υπό την Προεδρία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Θεολόγου Πατερέλη.

 

Ο Πρόεδρος της εταιρίας κ. Πατερέλης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μίλησαν για το όλο εγχείρημα που επιχειρείται με την δημιουργία αυτής της σύμπραξης, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εργαλείο ανάπτυξης και υποστήριξης του σημαντικού για τα νησιά μας αγροδιατροφικού τομέα, ενώ τα πρώτα θέματα που απασχόλησαν την πρώτη συνεδρίαση, ήταν μεταξύ άλλων και τα εξής:

 

1)    Ενημέρωση για τους άμεσους στόχους της εταιρίας και εξουσιοδότηση για την επεξεργασία πρότασης για την υλοποίηση Προγράμματος Προώθησης για τα τυριά, το ελαιόλαδο, το μέλι τη μαστίχα και το κρασί.

2)    Ενημέρωση για τις άμεσες ενέργειες που θα γίνουν για την προώθηση της πιστοποίησης της «Κουζίνας του Αιγαίου».


3)    Ενημέρωση για τις δυνατότητες αξιοποίησης νέων προγραμμάτων για πραγματοποίηση εμπορικών αποστολών και επαφών σε νέες αγορές (π.χ. Πρόγραμμα Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας) και για νέες ευκαιρίες προώθησης των προϊόντων μας στην αγορά της Τουρκίας.


 Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. της εταιρίας είναι εννιαμελές, και απαρτίζεται από τους κ.κ. Νικόλαο Μάρκου, Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Μερούση, Περιφερειακό σύμβουλο, Παναγιώτη Καλλονιάτη, Περιφερειακό Σύμβουλο και τους εκπροσώπους των ιδιωτών που συμμετέχουν στην σύμπραξη, Νικόλαο Μόλβαλη, Βασίλειο Κοκκινοφόρο, Μιχάλη Χρυσάφη, Νικόλαο Καραβοκυρό και Μιχάλη Μονιούκα.

 Στην συνεδρίαση του πρώτου Δ.Σ. της εταιρίας, παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Καπάρας, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Τεντόμας και τα μέλη της εταιρίας κ.κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου και Ευστάθιος Βαρβαγιάννης.

 Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, εντείνει της προσπάθειές της για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στα νησιά μας, με σκοπό να δημιουργήσει μέσω αυτής ένα πρότυπο υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, «θωρακίζοντας» και προωθώντας τα αγροδιατροφικά προϊόντα αλλά και αναπτύσσοντας συνέργειες με την εστίαση και τον τουρισμό.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ