Αρχική Νέα Τοπικά Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ & ΟΛΜΕ στα… καψόνια της Κυβέρνησης (VIDEO)

Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ & ΟΛΜΕ στα… καψόνια της Κυβέρνησης (VIDEO)

8

 
Κήρυξη διευκολυντικών στάσεων εργασίας στις 23,24 και 25 Απριλίου προκήρυξε η ΟΛΜΕ ( 8.00-11.00) και η ΕΛΜΕ Χίου (11.00-14.00) μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσουν από σήμερα Ν. Τετάρτη μαθήματα σε Λύκεια που πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις. Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και ενώ πολλοί εκπαιδυετικοί είχαν κανονίσει τον τρόπο μετάβασής τους στα σπίτια τους, έγινε η αναγγελία της πλήρωσης μαθημάτων σαν ένα είδος… καψονιού στους καθηγητές και τιμωρίας στους μαθητές, ανεξάρτητα αν σε πολλά σχολεία όπως στα ΕΠΑΛ της Χίου διαμαρτύρονταν γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί καθηγητές και έτσι ΕΧΑΝΑΝ ώρες μαθήματος!
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ και σχετικό video με δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΜΕ Χίου Σταύρου Σταυρινούδη:

         
  
Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη και υποκριτική τη στάση του Υπουργείου Παιδείας που επιβάλει αναπλήρωση μαθημάτων λόγω μαθητικών καταλήψεων στη διάρκεια των αργιών του Πάσχα. Πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

          Θεωρούμε όμως απαράδεκτη και υποκριτική και τη στάση των υπηρεσιακών παραγόντων που παραβλέπουν σκοπίμως το γεγονός ότι οι μέρες κατάληψης συνέπιπταν με τις μέρες της μεγάλης απεργίας των εκπαιδευτικών το Σεπτέμβριο του 2013 καθώς και το γεγονός ότι όλες οι σχολικές μονάδες της Χίου (συμπεριλαμβανομένων των ΕΠΑΛ Χίου και ΕΠΑΛ Βροντάδου) έχουν ήδη αναπληρώσει αυτές τις τρεις (3) μέρες πραγματοποιώντας πλήρες διδακτικό ωράριο κατά την παραμονή των εορτών 28ης Οκτωβρίου, 11ης Νοεμβρίου, και 25ης Μαρτίου καθώς και την 23η Δεκεμβρίου.


          Το πόσο προσχηματική είναι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται από το γεγονός πως δεν ενδιαφέρεται για τα μαθήματα που χάθηκαν και  χάνονται λόγω της δικής του αδιαφορίας στην κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν απαντά τέλος πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν. Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές των ΕΠΑΛ;

          Καλούμε τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ Χίου και ΕΠΑΛ Βροντάδου να καταθέσουν υπηρεσιακών υπογεγραμμένη την επισυναπτόμενη δήλωση.                 


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου