Αρχική Νέα Τοπικά Μαθήματα σε Λύκεια τη Νέα Εβδομάδα- στις θέσεις τους καθηγητές,αδυναμία προσέλευσης μαθητών

Μαθήματα σε Λύκεια τη Νέα Εβδομάδα- στις θέσεις τους καθηγητές,αδυναμία προσέλευσης μαθητών

6

 Κανονικά λειτούργησαν τη Νέα Τετάρτη, και συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή, το 1ο ΕΠΑΛ Χίου και το ΕΠΑΛ Βροντάδου, στα πλαίσια της εντολής του υπουργείου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις του περασμένου φθινοπώρου.

Η συμμετοχή των καθηγητών στις τρίωρες στάσεις εργασίας που είχε κηρύξει  ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ κυμάνθηκε τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά σε χαμηλά επίπεδα, με μόλις 1 καθηγητή στο ΕΠΑΛ Χίου και 2 στο Βροντάδο να λαμβάνουν μέρος στις κινητοποιήσεις, προβληματίζοντας ιδιαίτερα τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων.
Αντίθετα στα δύο ΕΠΑΛ της Χίου απουσίαζε το 40% των μαθητών, με τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ, Μ. Τσατσαρώνη να υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι μαθητές δεν προσήλθαν στο μάθημα, λόγω του ότι τα υπεραστικά ΚΤΕΛ δεν εκτέλεσαν τα μαθητικά δρομολόγια.
Με ευθύνη στην ουσία του υπουργείου, που δεν φρόντισε να ρυθμίσει και το θέμα των μαθητικών δρομολογίων που είναι εκτός προγραμματικής σύμβασης με τα κατά τόπους ΚΤΕΛ.

«Αν και τα περισσότερα Λύκεια της Χίου έκαναν περίπου τις ίδιες ημέρες κατάληψη νωρίτερα άνοιξαν μόνο τα ΕΠΑΛ. Το γιατί δεν το γνωρίζω. Η Περιφέρεια (σ.σ. η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης) που εξέδωσε τη διαταγή αυτή θα μπορέσει να απαντήσει στο ερώτημα αυτό», ανέφερε ο κ. Τσατσαρώνης, συμπληρώνοντας ότι οι χαμένες διδακτικές ώρες έχουν αναπληρωθεί πραγματοποιώντας πλήρες διδακτικό ωράριο κατά την παραμονή των εορτών 28ης Οκτωβρίου, 11ης Νοεμβρίου, και 25ης Μαρτίου καθώς και την 23η Δεκεμβρίου.