Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ: ζητά άμεση σύγκλιση ΔΣ για το θέμα της αξιολόγησης

Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ: ζητά άμεση σύγκλιση ΔΣ για το θέμα της αξιολόγησης

11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ Ο Ν.4250/2014

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΠΡΙΛΗ 2014 ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΙΟΥ

Η συγκυβέρνηση του ολέθρου με το νομοθετικό έκτρωμα 4250/2014 για τη δήθεν αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α αποσκοπεί στη διεύρυνση της κοινωνικής εξαθλίωσης, προωθεί νέες απολύσεις εργαζομένων, εκχωρεί δημόσιες δομές και υπηρεσίες στα εργολαβικά συμφέροντα και παγιώνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης με εργαζόμενους των 400 ευρώ χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α αντιτίθενται στην «αξιολόγηση» που apriori χαρακτηρίζει εργαζόμενους άριστους, μέτριους και ανεπαρκείς βάσει παρανοϊκών  ποσοστώσεων και όχι με την απόδοση του κάθε εργαζόμενου στην υπηρεσία του.

Η νέα μέθοδος «αξιολόγησης» είναι ένα ακόμα αντεργατικό μέτρο κατ επιταγή των τοκογλύφων δανειστών της Τρόικας προκειμένου να δημιουργηθεί η νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν.Χίου ζητάει την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποτροπή και απερίφραστη καταδίκη της προωθούμενης δήθεν «αξιολόγησης» που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Συγκαλούμε τη Διαρκή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τη Δευτέρα 28 Απρίλη 2014 από τις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Χίου για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω αγωνιστικές δράσεις ενάντια στην «αξιολόγηση» των απολύσεων και τη διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών.

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος  Ο Γραμματέας

Αλέκος Γαϊτάνος    Παναγιώτης Πεντάκης