Αρχική Νέα Τοπικά Νίκος Ξυλάς: Η Σημασία των Περιφερειακών Εκλογών!

Νίκος Ξυλάς: Η Σημασία των Περιφερειακών Εκλογών!

90

 Μέσα στη δίνη των δημοτικών εκλογών σκέφτομαι πόσο μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων οι εξελίξεις στα δημοτικά ψηφοδέλτια, πράγμα όχι περίεργο, λόγω της αμεσότητας των συναλλαγών των δημοτικών αρχών με τους πολίτες αλλά και το πλήθος των υποψηφίων.

Ωστόσο, συχνά συναντώ την χαλαρή στάση πολλών στο θέμα των εκλογών για την Περιφέρεια, σαν κάτι που να μην αφορά άμεσα κανένα. Είναι απλά οι “εκλογές μαζί με τις δημοτικές”, ακούγεται. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.

Λέξεις όπως: Προγράμματα, Επενδύσεις, Διαχειριστική Αρχή, Υποβολή, Έλεγχος, Μεταφορές, κτλ είναι λίγο έως πολύ μέσα στην καθημερινότητα όλων των πολιτών. Όλα δηλαδή εκείνα που είναι συνδεμένα με την παραγωγή, την μεταποίηση, το τουρισμό, τις υπηρεσίες άμεσα ή έμμεσα τείνουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Γεωργία, επιχειρήσεις, δουλειά, προοπτική, ανάπτυξη σχεδιάζονται και αναπτύσσονται στην Περιφέρεια.

Πρέπει λοιπόν να δούμε τις εκλογές για την Περιφέρεια με σοβαρότητα και να επιλέξουμε με ορθή κρίση πολιτικές για την ανάπτυξη της Χίου και του Βορείου Αιγαίου.

 

Νίκος Ξυλάς

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο