Αρχική Νέα Τοπικά ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ- Περσινά ξινά σταφύλια και ληγμένες δημοσκοπήσεις

ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ- Περσινά ξινά σταφύλια και ληγμένες δημοσκοπήσεις

18

 Χιακή Συμπολιτεία, 24/4/2014

Περσινά ξινά σταφύλια και ληγμένες δημοσκοπήσεις

Μια δημοσκόπηση που έγινε πριν τέσσερις εβδομάδες έχει μόνο μουσειακή αξία. Η κοινωνία της Χίου εκφράζεται στο σήμερα!


Με μικρή μόνον έκπληξη είδαμε να διακινείται μπαγιάτικη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll και να αναπαράγεται ως ενδεικτική των προθέσεων της χιακής κοινωνίας.

Δεν υπεισερχόμαστε σε λεπτομέρειες σε σχέση με τα ευρήματα και την εγκυρότητα της δημοσκόπησης. Ωστόσο, η επιλεκτική χρήση στοιχείων της έρευνας, η προβολή επιλεγμένων αποτελεσμάτων που συμφέρουν τους “διαρρέοντες”, ο χρόνος που επιλέγεται δείχνουν καθαρό κυνήγι εντυπώσεων και μάλιστα με σημαδεμένη τράπουλα.

Σε ποιους άραγε μπορεί να αναλογεί το 40 και πλέον τοις εκατό του «κανέναν από αυτούς» και το «άλλο»;

Με απογοήτευση βλέπουμε να χρησιμοποιούνται εργαλεία παλαιοκομματικής κοπής: ο χρόνος και οι συνθήκες που επιλέγεται να εμφανιστεί μια μπαγιάτικη δημοσκόπηση, που έγινε όταν τα προεκλογικά δεδομένα ήταν διαφορετικά και ο αριθμός των δημοτικών παρατάξεων ακόμα ασαφής, δείχνει μαυρογιαλούρικες λογικές.

Η κοινωνία της Χίου δεν θέλει μπαγιάτικα γκάλοπ. Περιμένει να δει πρόγραμμα, ομάδα και να την ακούσουμε καθαρά, για τις δικές της ανάγκες. Η Χιακή Συμπολιτεία έχει παρουσιάσει πρόγραμμα, έχει μιλήσει με την κοινωνία, αφουγκράζεται ανάγκες και τη φωνή ενός κόσμου που ασφυκτιά. Το καθεστώς Λαμπρινούδη οδεύει προς το τέλος του μαζί με τα ληγμένα γκάλοπ. Μαζί με την κοινωνία θα τα αλλάξουμε όλα.