Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ευρωεκλογές: Ο χιώτης Δ. Βάρος υποψήφιος με τη «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση»

Ευρωεκλογές: Ο χιώτης Δ. Βάρος υποψήφιος με τη «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση»

19

Ο Δημήτρης Βάρος, γνωστός στα έντυπα της Χίου και όχι μόνο, έχει γεννηθεί στη Χίο και είναι δημοσιογράφος στην Αθήνα. Στις ευρωεκλογές θα είναι υποψήφιος με τη «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση».
“Σε αυτές τις ευρωεκλογές, που τις θεωρώ εξαιρετικά κρίσιμες λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αποφάσισα κάτι που ποτέ δεν το είχα σκοπό, σημειώνει στο άρθρό του και εξηγεί :
 Να ασχοληθώ με την πολιτική και ανεξάρτητα από την ιδεολογική μου τοποθέτηση να συμμετέχω σε ένα σχήμα που διακηρύσσει την αποδέσμευση από το ευρώ και την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα που κατ’ εμέ -και όλους τους αξιόπιστους οικονομολόγους του πλανήτη- είναι η μοναδική λύση για να αποτραπεί η επιχειρούμενη διάλυση της χώρας. Και αυτό είναι εξαιρετικά επείγον”.

Βιογραφικό σημείωμα 

Δημήτρης Βάρος

 Γεννήθηκα στη Χίο το 1949. Σπούδασα δημοσιογραφία στο Λονδίνο και η πρώτη εφημερίδα που εργάστηκα από το 1973 μέχρι το 1976 ήταν ο “Χιακός Λαός”, ημερήσια εφημερίδα της Χίου που ταλαιπωρήθηκε, τότε, από τους λογοκριτές της δικτατορίας. Ήταν μαζί με την “Πρόοδο”, όπου αρθρογραφούσε επί χρόνια ο πατέρας μου Γιώργος Βάρος με το ψευδώνυμο “Εκηβόλος”, η εφημερίδα που δημοσίευσε τα πρώτα μου κείμενα, όταν ακόμη ήμουν μαθητής στο Γυμνάσιο της Χίου.

 Από το 1976 εργάζομαι σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου (22 χρόνια) το εξάντλησα στο “Έθνος” και στο “Έθνος της Κυριακής”. Σαν άμεσος συνεργάτης του Αλέκου Φιλιππόπουλου στο ξεκίνημα αυτών των εφημερίδων και μετά, για 15 χρόνια περίπου, σαν διευθυντής τους.

 Έχω διατελέσει επίσης διευθυντής ή διευθυντής έκδοσης και σε άλλες εφημερίδες όπως “Ακρόπολη”, “Πρώτη”, “Τύπος της Κυριακής”, “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, “Βέτο” καθώς και σε πολλά ειδησεογραφικά, οικονομικά, ναυτιλιακά, επιστημονικά και τεχνικά περιοδικά (“Χρόνος”, “Κεφάλαιο”, “Ελληνική Ναυτιλιακή”, “ΕΛΝΑΒΙ”, “Logistics & Management”, “Car & Truck”, “Ecotec” κ.ά.) πολλά από τα οποία είναι δημιουργίες μου.

 Έχω εκδώσει 5 ποιητικά βιβλία (“Ω ξειν…”, “Ανδρομέδα”, “Θηρασία”, “Φρύνη” και “Υπατία”) ενώ ποιήματά μου έχουν δημοσιευθεί σε αρκετές ελληνικές και ξένες (κυρίως) συλλογές καθώς και σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά.

 Μερικά έχουν περιληφθεί και σε δίσκους του Γιάννη Μαρκόπουλου τραγουδισμένα ή απαγγελμένα από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τη Μαρία Φωτίου, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τη Βασιλική Λαβίνα, από τον ίδιο τον συνθέτη καθώς και από τα συγκροτήματα “Βωξ” και “Μεθυσμένα Ξωτικά”.

 Αν και έχω πάντα ρόλο επιτελικού στα έντυπα που εργάζομαι, συνηθίζω να διατηρώ χρονογραφικές στήλες. (Παλαιότερα και τη στήλη δισκοκριτικής “Ήχος”). Μερικά διαχρονικά -πιστεύω- ευθυμογραφήματά μου συμπεριλαμβάνονται στα βιβλία “We are Greeks!” (κυκλοφορεί) και “Λάκης, τελεία, τζι-αρ” (υπό έκδοση).

 Χόμπι μου είναι η φωτογραφία και έχω εκδώσει δυο συλλογές: “Mind Games” και “Painting with a camera”.

 Είμαι παντρεμένος με τη Δήμητρα Νικολάου, δημοσιογράφο επίσης, και έχουμε δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Μάγκι (Μαργαρίτα).

 Είμαι μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) και διεθνών Οργανώσεων ημερήσιου και περιοδικού Τύπου (WAN και FIPP).

 Περισσότερα στο: varos.gr