Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Νομικός: η πρόταση της ΛΑΣ για τα νοτιόχωρα

Γιάννης Νομικός: η πρόταση της ΛΑΣ για τα νοτιόχωρα

7

 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ  ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΧΩΡΑΣ

  Όλοι μαζί στον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία

   Απρίλιος 2014

 Η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα  για:

 Α. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

1.  Κατάργηση της φορολόγησης και της τήρησης βιβλίων και  στοιχείων από τους αγρότες, σύμφωνα με την πρόταση της ΠΑ.ΣΥ. και των μπλόκων του αγώνα.
2.  Πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων αγροτών από την καταστροφική πυρκαγιά του 2012. 
3.  Διατήρηση της αναγκαστικότητας της Ε.Μ.Χ.
4.  Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
5.  Μείωση της τιμής του αγροτικού νερού.
6.  Μείωση των τιμών στα γεωργικά εφόδια και εργαλεία.
7.  Ανάπτυξη της παραγωγής και προώθηση της μαστίχας και των προϊόντων της σε νέες αγορές  έτσι ώστε να φθάσουμε στο σημείο και οι  μικρότεροι παραγωγοί να καλύπτουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες από το προϊόν του μόχθου τους.
8.  Ολόπλευρη βοήθεια στους αγρότες για παραγωγή άλλων αγροτικών προϊόντων με στόχο την κάλυψη των αναγκών του νησιού σε φρέσκα και φθηνά αγροτικά προϊόντα  και προοπτικά την εξαγωγή τους.
9.  Παροχή δωρεάν τεχνογνωσίας σε όλους τους αγρότες για τη βελτίωση της παραγωγής τους.
10. Απαίτηση να σταματήσει ο διαχωρισμός τους σε αγρότες κατά κύριο και δευτερεύον επάγγελμα, που στοχεύει στο κόψιμο των ενισχύσεων και τελικά  στο να τους πετάξουν από τη γη τους.
11. Μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 50%, ως πυρόπληκτη περιοχή.
12. Προστασία από  τον εκφυλισμό της ποικιλίας του μαστιχόδενδρου από παράνομες εισαγωγές δενδρυλλίων.
13. Ένταξη των περιοχών γύρω από τα φράγματα στο πρόγραμμα απονιτροποίησης.

Β.  ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
1.  Βελτίωση του περιφερειακού και αγροτικού οδικού δικτύου.
2.  Βελτίωση των υπεραστικών συγκοινωνιών.
3.  Κατασκευή έργων για την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα των Μαστιχοχωρίων.
4.  Ανάδειξη των παραλιών και των λοιπών αξιοθέατων της περιοχής με στόχο την τουριστική ανάπτυξη. Ανάδειξη και τελειοποίηση του λιμανιού των Μεστών, ως δυτικής πύλης του νησιού σε σύνδεση με Ραφήνα και Ψαρά.
5.  Εκτεταμένο πρόγραμμα αναδασώσεων, καθώς και έργα αντιστήριξης και ανάσχεσης των υδάτων στις καμένες περιοχές.
6.  Εκτέλεση όλων των έργων με αυτεπιστασία ώστε να δημιουργηθούν νέες σταθερές θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς,  σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα μορφές ελαστικής απασχόλησης μέσω συμβάσεων   (δίμηνων ή πεντάμηνων) ορισμένου χρόνου, των αμαρτωλών Μ.Κ.Ο. και των νεοαμαρτωλών  ΚΟΙΝΣΕΠ.
7.  Λειτουργία του Βοτανικού κήπου με βάση το σκοπό που δημιουργήθηκε, δηλαδή την προστασία και ανάδειξη της Χιακής χλωρίδας. 
8.  Έργα   συντήρησης   του   δικτύου,   άλλα   μικρότερα   φράγματα και γεωτρήσεις σε συνδυασμό με το φράγμα Κατράρη, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής.

  Έργα που πρέπει όμως να μελετηθούν σωστά ώστε να μην επηρεασθεί αρνητικά ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής. 

 

Γ.  ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (Δωρεάν για όλους όσους θα τις χρησιμοποιούν είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι, είτε όχι).
1.  Μετατροπή του κέντρου υγείας Πυργίου σε πλήρες κέντρο παροχής φροντίδας υγείας  με επαρκές προσωπικό, ιατρικά μηχανήματα και ειδικότητες, που θα μπορούν να καλύπτουν και βραχεία νοσηλεία.
2.  Μετατροπή των αγροτικών ιατρείων σε μικρές αυτοτελείς μονάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών άμεσα συνδεδεμένες με το Κ.Υ. Πυργίου.
3.  Επέκταση του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι για όλους όσους το έχουν ανάγκη, με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης προσωπικό.
4.  Σύγχρονη μονάδα κοινωνικής φροντίδας για ηλικιωμένα άτομα που το έχουν ανάγκη.
5.  Λειτουργία  Κ.Α.Π.Η. με ποιοτικές παροχές για τους μεγαλύτερους σε ηλικία.
6.  Δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών για τα παιδιά των νέων αγροτών.
7.  Καμία συνένωση σχολείων. Συντήρηση και  παροχή επαρκών λειτουργικών δαπανών για σχολεία σύγχρονα, αντάξια του λαού μας.
8.  Σχολεία ολοήμερα με χώρους εστίασης, ανάπαυσης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.
9.  Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και σύνδεση του σχολείου με το δημιουργικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν ποιοτική άθληση.
10. Πνευματικό κέντρο που θα προωθεί στους νέους τα πολιτιστικά αγαθά, όπως μουσική, ζωγραφική, γλυπτική, θέατρο, χορό, κλπ, σε συνεργασία με το σχολείο και τους πολιτιστικούς συλλόγους.

   Με σωστή διεκδικητική και αγωνιστική τακτική, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που έχουν συμβιβασθεί και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των κομμάτων της, (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ή του ετέρου πόλου, του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των σύγχρονων τσιφλικάδων, μπορούμε  να πετύχουμε πολλούς από τους παραπάνω στόχους. 

Ολοκληρωμένο το όραμά μας όμως θα το δούμε μόνο μέσα σε συνθήκες Λαϊκής Εξουσίας όπου ο λαός μας θα είναι κύριος του μόχθου του. Τότε μάλιστα το ίδιο το κράτος θα διευκολύνει τους μαστιχοπαραγωγούς αναλαμβάνοντας το ίδιο τη συγκέντρωση και διάθεση της μαστίχας και των προϊόντων της.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

 

                        Γιάννης Νομικός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος