Αρχική Νέα Τοπικά Τελευταίο αντίο για τον Ισίδωρο Κιολέογλου

Τελευταίο αντίο για τον Ισίδωρο Κιολέογλου

20

“Εφυγε” σήμερα στην αγαπημένη του  Χίο ο Ισίδωρος Κιολέογλου, σε ηλικία των 70 ετών, ο εμπενυστής και ιδρυτής του Ιωνικού Κέντρου που για χρόνια λειτούργησε με έδρα τη Χίο.
Σε σχετική ανακοίνωση το Ιωνικό Κέντρο σημειώνει τα εξής:
Το Ιωνικό Κέντρο με βαθιά θλίψη ανακοινώνει στους φίλους και συνεργάτες του τον θάνατο του Ιδρυτή κι επί τριάντα επτά συναπτά έτη Προέδρου, Ισίδωρου Κιολέογλου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα στη Χίο, όπου και θα λάβει χώρα αύριο (σ.σ. Τετάρτη 30 Απριλίου) η κηδεία του στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου στις 5.00 μ.μ..
Ο Ισίδωρος Κιολέογλου υπηρέτησε με απαράμιλλο ήθος, αφοσίωση, αξιοπρέπεια και πολλές θυσίες τον χώρο του Πνεύματος και των Επιστημών, έχοντας ως όραμα τη διεθνή προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ιωνικής φιλοσοφίας και της πολυαγαπημένης του γενέτειρας, της Χίου.
Αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο, ένα έργο ζωής, το οποίο πρωτοθεμελίωσε στη Χίο, ιδρύοντας το Ιωνικό Κέντρο εν έτει 1977. Στη συνέχεια μετέφερε την εστία του Ιδρύματος στην Αθήνα, στην περιοχή της Πλάκας, η πνευματική φλόγα της οποίας καίει μέχρι και σήμερα.

Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, η σύζυγος και τα παιδιά του
Χίος, 29 Απριλίου 2014
Ιωνικό Κέντρο

(Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Μιχάλη Καριάμη)