Αρχική Νέα Τοπικά ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ- κάλεσμα από ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ- κάλεσμα από ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

6

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ

1Η ΜΑΗ   2014

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και στις θυσίες εκατομμυρίων εργαζομένων. Στους αμέτρητους αγωνιστές που έπεσαν στους σκληρούς ταξικούς αγώνες, υπερασπιζόμενοι την κοινωνική δικαιοσύνη, τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, που πρωτοστάτησαν για την οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στο κεφάλαιο και ίδρυσαν τα συνδικάτα, εργαλεία οργάνωσης, ενότητας, αλληλεγγύης και δύναμης των εργαζομένων.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αρμόζει, με ΑΠΕΡΓΙΑ, συνεχίζοντας την ανειρήνευτη πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και του κεφαλαίου που συνεχίζεται σκληρή και ανελέητη.

Ο καπιταλισμός, με τα νεοφιλελεύθερα μνημόνια, χτίζει τη γη της επαγγελίας για τους εργοδότες και ανοίγει τις πύλες της κόλασης για τους εργαζόμενους.

Αυτή η Πρωτομαγιά, συνδέεται όσο ποτέ, με τους αγώνες στο Σικάγο. Σήμερα, όπως και τότε, προβάλλει ξανά η αναγκαιότητα των συνδικάτων.

Η ανασυγκρότηση και επαναθεμελίωση της συνδικαλιστικής δράσης, στη βάση των αξιών του συνδικαλισμού, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε και γράφτηκε η ιστορία των αγώνων του εργατικού κινήματος, αναδεικνύοντας τον συνδικαλισμό, ταυτόσημο με τον ηρωισμό, την ανιδιοτελή προσφορά, την  αυτοθυσία.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, σήμερα, που δεχόμαστε την πιο σφοδρή και ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, εφαρμόζονται οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις πιο αντιδραστικές και αντεργατικές κυβερνήσεις της χώρας, σήμερα, χρειαζόμαστε ξανά, την οργάνωση, την ενότητα, την αλληλεγγύη μας, για να μπορέσουμε ν’ αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση και τα χρέη τους, να διεκδικήσουμε μέτρα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, να σταματήσουν οι απολύσεις, να τεθούν οι τράπεζες σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο. –

Να αγωνιστούμε για δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Δημόσια δωρεάν Υγεία. Δημόσια δωρεάν παιδεία.

Για να μην γίνουμε δούλοι της νέας εποχής, να μην επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΧΙΟΥ

ΩΡΑ 10.30πμ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ.ΧΙΟΥ  της ΑΔΕΔΥ