Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση Γ. Δανιήλ- Υποψήφιου Δημάρχου Οινουσσών με υποψήφιους Δημάρχους Χίου Μ. Βουρνού...

Συνάντηση Γ. Δανιήλ- Υποψήφιου Δημάρχου Οινουσσών με υποψήφιους Δημάρχους Χίου Μ. Βουρνού και Ερμ. Φρεζούλη

16

 ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤ. ΔΑΝΙΗΛ- ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

 Δελτίο Τύπου

 

Με τους υποψηφίους Δημάρχους Χίου κ. Μανώλη Βουρνού επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για τη Χίο και την κα Ερμιόνη Φρεζούλη, η οποία ηγείται της Χιακής Συμπολιτείας, είχε την περασμένη Δευτέρα 28 Απριλίου στη Χίο ο υποψήφιος Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Στ. Δανιήλ.

Ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ επισκέφθηκε αρχικά τα γραφεία της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο» όπου συναντήθηκε με τον Μανώλη Βουρνού και συνεργάτες της παράταξής του. Ενημέρωσε τον υποψήφιο Δήμαρχο Χίου σχετικά με την ανάγκη συνεργασίας των δύο ΟΤΑ στον τομέα της αναβάθμισης των διοικητικών υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του πολίτη και παρουσίασε τη στόχευσή του ν’ αναλάβει η Αιγνούσα πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης. Ο κ. Βουρνούς τόνισε προς τον υπ. Δήμαρχο Γ. Δανιήλ ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η γραφικότητα του νησιού θα πρέπει να προστατευθούν και να αναδειχθούν και διαβεβαίωσε για την υποστήριξη της Χίου προς την κατεύθυνση αυτή. Συζητήθηκε ακόμη ο σχεδιασμός επικεντρωμένης τουριστικής προβολής των Οινουσσών και η ενίσχυση κοινών πολιτιστικών δράσεων και στοχεύσεων, ώστε τα νησιά μας να καταστούν κυψέλες των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα Ερμιόνη Φρεζούλη, υποψήφια Δήμαρχο Χίου με τη «Χιακή Συμπολιτεία». Ο Γ. Δανιήλ επέμεινε στην ανάγκη συνεργασίας και συναντίληψης των δύο νησιωτικών Δήμων στην αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων, που επέτεινε η κρίση και όξυνε ο «Καλλικράτης» και τόνισε την υποχρέωση ενίσχυσης και στήριξης των θεσμών διαφάνειας και συμμετοχικής λειτουργίας των Δήμων, στόχοι, που βρίσκουν αλληλέγγυες και τις δύο δημοτικές παρατάξεις. Επίσης οι δύο υποψήφιοι επέμειναν στην ανάγκη προστασίας και διαφύλαξης του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας και στην αποτελεσματική συνεργασία των ΟΤΑ στον κοινωνικό τομέα.

Την προσεχή Δευτέρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τις επόμενες ημέρες με τον κ. Μάρκο Σκούφαλο.

 

Οινούσσες 01.05.2014