Αρχική Νέα Τοπικά Βίκυ Γεωργούλη: τα φαντάσματα των… νερών

Βίκυ Γεωργούλη: τα φαντάσματα των… νερών

56

Και μ’ εδευτά και μ’ εδεκείνα ήμουνα νια και γέρασα.. και ντύθηκα γελούδα και καρνάβαλος.. απλά για έναν λόγο. Για τις πληγές τις αγιάτρευτες που ανοίγουν στον τόπο μας, για να μην έχω τους ίδιους πάνω από το κεφάλι μου για άλλα πέντε χρόνια, για να ξέρουν πως ο κόσμος όσο και να φοβάται.. ξέρει να κρίνει και να επιλέγει!

Τε 1/10/2003
..Εξάλλου εγκρίθηκε ο αναπτυξιακός πόρος του 2003 προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ύψους
220 εκ. δραχμών ο οποίος μεταξύ άλλων θα οδηγηθεί για τις μελέτες του Φράγματος Σαραπιού, των σφαγείων, τη διαμόρφωση της αίθουσας επιβατών, τα κρηπιδώματα του λιμανιού της Λαγκάδας, των λαογραφικών μουσείων Καρυών και Ελάτας.

Σα 24/4/2004
..Τόνισε ότι τα Καρδάμυλα αν και έχουν πολλές πηγές στην ουσία το καλοκαίρι λαμβάνοντας μόνο από το Ναγό αντιμετωπίζουν και τα ίδια πρόβλημα., έτσι τόνισε ότι από τις 12 Ιανουαρίου έχει υπογραφεί η διαδημοτική συνεργασία με Δήμο Χ ίου και Ομηρούπολης για τη μεταφορά του νερού από το μελλοντικό φράγμα Σαραπιού.

14/07/2004
…Ως πλέον πιθανός τόπος εγκατάστασης της ορίζεται η ευρύτερη περιοχή του Σαραπιού υπό δύο βασικές προϋποθέσεις, που είναι δυνατόν να την αναιρέσουν.
• να μην εμπίπτει εντός των ορίων του προγράμματος προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος natura.
• να μην επηρεάζει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με τα στραγγίσματα του το φράγμα Σαραπιού, που σχεδιάζεται στην περιοχή.

Χίος, 06/03/2008
..Την πρόοδο των εργασιών στο φράγμα Σαραπιού επιθεώρησαν ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης
Το έργο προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ με χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ έχει φορέα υλοποίησης τη Ν.Α. Χίου και στοχεύει στην επίλυση του υδρευτικού – αρδευτικού προβλήματος του Ν. Χίου.

25/9/12

«Αυτό που θα επιχειρήσει η ΔΕΥΑΧ είναι να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό για τον τόπο έργο. Έχει ήδη ανοίξει το μέτρο για έργα ύδρευσης μέσα στο ΕΣΠΑ και έτσι η Εταιρία θα επιχειρήσει να ωριμάσει τη μελέτη και εν τέλει να την εντάξει στο σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης.
Η νέα μελέτη πάντως, εκτός από την ολοκλήρωση των εργασιών, προβλέπει τόσο τη δημιουργία ταχυ-διυλιστηρίου όσο και τη δημιουργία σωλήνα μεταφοράς νερού, που θα συνδέει το φράγμα του Σαραπιού με τον αγωγό του Δελφινιού, μέσα από τον οποίο υδροδοτείται η πόλη της Χίου και η πέριξ αυτής περιοχές.
Τέλος, σε ότι αφορά το κόστος, σύμφωνα με τον Π. Λαμπρινούδη, αυτό αναμένεται να φθάσει το ποσό των
2 εκ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την επικαιροποίηση της μελέτης.


Βικτωρία (Βίκυ) Γεωργούλη
υποψήφια σύμβουλος τοπικής κοινότητας Λαγκάδας
με το συνδυασμό: