Αρχική Νέα Τοπικά Ενώνουμε τα κομμάτια μας Της ΑΡΕΤΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Ενώνουμε τα κομμάτια μας Της ΑΡΕΤΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

19

 Της ΑΡΕΤΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ


Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ» της Αγλαΐας Κυρίτση


Ακούσαμε το παραμύθι και τώρα πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι; Στη Χίο όλα πάνε καλά και η κρίση δεν την έχει αγγίξει; Πάνω κάτω όλοι έχουν ένα σπίτι (υποθηκευμένο) ένα καλό αυτοκίνητο (που έχουν παραδώσει τις πινακίδες, καλά ρούχα (με υπερχρεωμένες πιστωτικές), πίνουν τον καφέ τους (της παρηγοριάς) και βγαίνουν τις Κυριακές για φαγητό. Είναι όλα ονειρεμένα…
Μέχρι τις 15 του μηνός που ο μισθός γίνεται καπνός και η σύνταξη κάνει φτερά για ενίσχυση σε εγγόνια και παιδιά.
Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις έχουν περισσότερο άρωμα μελανιού παρά αχνιστού κοκκινιστού. Χαρτί στυλό με ένα κατεβατό από υποχρεώσεις (χαράτσια, φάρμακα, φόροι, δόσεις) για να μπουν σε λογαριασμό. Κι αν παραστεί ανάγκη; Η σύνδεση μας με το κέντρο προωθείται…

Ακρωτηριασμένα το χειμώνα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ακριβά εισιτήρια, αμφίβολες εκπτώσεις για τους απόστρατους θαλασσόλυκους, καλύψεις από τα ασφαλιστικά ταμεία με το σταγονόμετρο και η τσέπη άδεια γιατί πιστέψαμε στους «σωτήρες».
Αφού μας πούλησαν το παραμύθι ότι είμαστε αστοί και τώρα πρέπει να γίνουμε «λαγοί» από την ίδια μας τη χώρα για να έρθουν τα αφεντικά, οι αποικιοκράτες της ισχυρής Ευρώπης μήπως πρέπει να πάρουν την απάντηση; Μήπως αντί για δημόσιες σχέσεις για να μας τάξουν ευκαιρίες δουλειάς ή ορθότερα δουλείας πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα και να «μετρήσουμε» σωστά τις υποσχέσεις;
Ο συνδυασμός Βόρειο Αιγαίο Γόνιμη Γραμμή με επικεφαλής την αγωνίστρια Αγλαΐα Κυρίτση «μετρά» τη δική σας γνώμη. Σας καλεί να συναποφασίσουμε πώς θέλουμε τη δική μας Περιφέρεια! Πεδίο εγκατάλειψης ή πεδίο αγωνιστικής διεκδίκησης. Μας ανοίγετε σ’ αυτό τον δρόμο τα σπίτια σας σε όλες τις γωνιές αυτής της όμορφης πατρίδας κι όπου χτυπάς πόρτες στα περισσότερα νοικοκυριά η κρίση έχει ονοματεπώνυμο.
Τα ανύπαρκτα πλεονάσματα τους που τα μοιράζουν ως χάπια λησμονιάς δεν τους σώζουν.
Η ερήμωση της υπαίθρου τους διαψεύδει.
Στη συντριπτική πλειοψηφία των χωριών μας μια χούφτα ανθρώπων προχωρημένης ηλικίας έχουν παρέα τους τον ουρανό με τα άστρα που τους έταξαν αλλά το βλέπουν με τα κιάλια βιώνοντας μια απέραντη μοναξιά!
Με δομές στήριξης ξεχαρβαλωμένες, χωρίς αγροτικούς γιατρούς, με επενδύσεις τουριστικών υποδομών και συναφών επιχειρηματικών δράσεων εστίασης να παλεύουν να συντηρηθούν στη ζωή με ένα δίμηνο εργασίας, με νερό αμφίβολης ποιότητας να φτάνει στα σπίτια τους, με συγκοινωνίες ανεπαρκείς να συνδέουν τα διάφορα τμήματα του νησιού μεταξύ τους αλλά και με τους κεντρικούς πυλώνες της χώρας.
Με μια ανεργία βουνό και με μια αγορά να στενάζει κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης και της φτωχής αγοραστικής δύναμης, είναι λάθος να μιλά κανείς για εξατομικευμένη πάλη επιβίωσης, στα ακριτικά μας νησιά.
Δεν έχουμε λόγο να υποκύπτουμε στις «χάρες» που θέλουν να μοιράσουν ξεχωριστά στον καθένα γιατί οι λύσεις τους είναι κοντές κι έχουν ανταλλάγματα. Η πρόταση μας έχει ανθρωπιστική ματιά. Με συλλογικό ρεαλιστικό σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση των παραγωγικών και κοινωνικών δομών.
Για να ενώσουμε τους κρίκους που μας συνδέουν ως τολμηρούς κατοίκους αυτής της ευαίσθητης περιοχής διεκδικούμε την έμπρακτη στήριξη σας.